OTP Bank Romania a inregistrat o crestere de 112% a volumului de finantari noi acordate pentru agricultura in cursul anului 2018, cresterea fiind sustinuta de cererea ridicata pentru prefinantarea prin Creditul pentru Dubla prefinantare a subventiilor APIA SAPS, dar si pentru finantari destinate investitiilor.

OTP Bank Romania pune accent pe dezvoltarea portofoliului destinat sectorului agriculturii prin extinderea si personalizarea produselor si serviciilor destinate clientilor din acest domeniu, adresandu-se atat marilor exploatari agricole, cat si initiativelor familiale si de mici dimensiuni, conform unui comunicat de presa emis de catre banca.

Cel mai cunoscut si accesat produs este Creditul pentru Dubla prefinantare a subventiilor SAPS, care permite finantarea in avans de pana la 160%. Produsul permite prefinantarea subventiilor pentru doi ani, in baza adeverintei emise de APIA si prin faptul ca poate fi accesat de o gama larga de clienti: persoane juridice, persoane fizice autorizate, intreprinderi familiale si intreprinderi individuale, in calitate de producatori agricoli sau fermieri, care solicita plata in cadrul SAPS (schema de plata unica pe suprafata).

Tinand cont de scopul finantarilor solicitate, creditele destinate clientilor din sectorul agribusiness se adreseaza fermierilor care fie au nevoie de finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente, fie au nevoie de investitii pentru achizitia de terenuri agricole, de noi utilaje agricole, pentru modernizarea fermelor si pentru alte activitati cu scop de dezvoltare, precum cercetarea.

„In ultimii ani, obiectivele fermierilor au ajuns la un numitor comun, iar acestia au dezvoltat un standard in mentinerea companiilor la un nivel ridicat de activitate si tehnologizare. Cresterea competitivitatii, cresterea capacitatii, dezvoltarea tehnologica sunt doar cateva dintre obiectivele asumate in ultimii ani. Astfel, fermierii stiu acum sa construiasca un plan de afaceri solid, nivelul de educatie financiara este unul din ce in ce mai ridicat, iar imperativitatea investitiilor si a cresterii competitivitatii este constientizata, la fel ca in orice alt domeniu important din punct de vedere economic”, a declarat Roxana Hidan, Director Directia IMM, OTP Bank Romania.

Agricultura tehnologizata, investitii integrate

In ultimii zece ani se observa o tendinta tot mai puternica a fermierilor pentru exploatarea suprafetelor mari, astfel ca acestia au investit masiv in tehnologie moderna, iar dupa echiparea fermelor cu echipamente de productie performante s-au orientat si catre dezvoltarea silozurilor si a altor capacitati de stocare. Capacitatea de investitie in aceasta directie depinde direct proportional de puterea financiara si dimensiunea exploatarii agricole, fermierii apeland atat la resurse proprii cat si la fonduri atrase, in special prin proiecte cu finantare din fonduri europene.

„Exista un progres vizibil in ultimii ani, iar sistemele de stocare realizate recent au un grad ridicat de complexitate. Chiar daca Romania nu detine un stoc important de spatii de depozitare, totusi, nu mai are deficit in acest domeniu. S-au realizat multe spatii de depozitare si aceasta directie de integrare a activitatilor este in plina dezvoltare.”, a adaugat Roxana Hidan.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri