Euro a scazut vineri la cel mai redus nivel din ultimele sase luni fata de dolar, in urma asteptarilor ca Banca Centrala Europeana (BCE) sa reduca dobanda de politica monetara din cauza incetinirii cresterii economiei mondiale si a agravarii crizei datoriilor din zona euro, transmite Mediafax.
La ora 07:37 a.m., euro era tranzactionat la New York in scadere cu 0,5%, la 1,3812 dolari pe unitate, dupa ce a coborat la 1,3789 dolari pe unitate, cel mai redus nivel dupa 11 martie.

Moneda unica s-a depreciat cu 2,8% in aceasta saptamana, acesta fiind cel mai amplu declin dupa saptamana incheiata pe 6 mai.

Euro a scazut vineri fata de 12 din 16 valute importante analizate de Bloomberg, in conditiile in care randamentul obligatiunilor germane a atins un minim record, iar dobanzile obligatiunilor elene un maxim istoric.

BCE a mentinut joi dobanda cheie la nivelul de 1,5% si a redus estimarile de crestere economica pentru acest an si 2012.

Euro s-ar putea deprecia in urmatoarele saptamani la 1,3 dolari pe unitate, cel mai redus nivel din ianuarie, in conditiile in care bancile europene sufera din cauza scaderii valorii detinerilor de obligatiuni guvernamentale, a declarat Stephen Jen, director la SLJ Macro Partners din Londra.

Indicele dolarului, care evalueaza moneda americana in raport cu un cos de sase valute, a urcat pentru a doua zi consecutiv, cu 0,5%, la 76,587. In timpul tranzactiilor, indicele a atins 76,684, cel mai ridicat nivel dupa 12 iulie.

Francul elvetian a coborat cu 0,2%, la 1,21750 unitati pentru un euro si se indreapta spre o scadere saptamanala de 7,8% fata de moneda unica, dupa ce a consemnat un declin record pe 6 septembrie, cand banca centrala a anuntat ca stabileste un plafon maxim pentru moneda.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri