Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a primit si solutionat in primele noua luni ale anului 2011 un numar de 4.888 de reclamatii si sesizari cu privire la activitatea companiilor de asigurari, cele mai multe la Euroins, Carpatica si Astra, a anuntat supraveghetorul.
“Desi reclamatiile au scazut cu aproape 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut, aspectele sesizate, in special in ceea ce priveste asigurarea RCA, raman o problema pe care ne-am propus sa o rezolvam inclusiv prin intensificarea verificarilor privind modul de instrumentare si plata a dosarelor de dauna de catre societati”, precizeaza Constantin Buzoianu, presedintele CSA.

Cele mai multe reclamatii inregistrate au fost aferente asigurarilor generale, respectiv de 4.689, adica 95,93% din total. Din acestea, reclamatiile privind asigurarile obligatorii RCA au reprezentat 73,59% fiind in numar de 3.597. In pofida numarului ridicat, reclamatiile pe RCA reprezinta doar 0,08% din totalul contractele incheiate, respectiv 1,4% din dosarele de dauna deschise.

Printre societatile de asigurare care au inregistrat un numar mai mare de reclamatii sunt Euroins, Carpatica si Astra. Cele trei societati detin impreuna o cota de 36,9% din totalul pietei RCA.

"Cei trei asiguratori au platit despagubiri, in primele noua luni ale acestui an, de aproximativ 450 milioane lei, pentru un numar total de peste 110.000 dosare. Sesizarile primite de CSA au reprezentat circa 2,0% din daunele achitate de cele trei companii", a mai precizat presedintele CSA, Constantin Buzoianu.

In ceea ce priveste asigurarile de viata, s-au inregistrat 199 de reclamatii, adica 4,07% din total.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) este singura autoritate imputernicita prin lege cu atributii de autorizare, supraveghere prudentiala si control a activitatii de asigurare in Romania, precum si cu atributii de emitere a normelor de aplicare a legii. CSA este membru cu drepturi depline al EIOPA - Autoritatea Europeana de Asigurari si Pensii Ocupationale, EIOPC - Comitetul European pentru Asigurari si Pensii Ocupationale si IAIS - Asociatia Internationala a Supraveghetorilor in Asigurari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri