Depozitele companiilor si populatiei au urcat in septembrie cu 1,7% comparativ cu august si cu 6,6% fata de aceeasi luna din 2010, la 181 miliarde lei, pe fondul cresterii plasamentelor in moneda nationala, potrivit datelor publicate de BNR si citate de Mediafax.
In luna analizata, depozitele in lei ale firmelor si gospodariilor au crescut cu 1,8% raportat la august si cu 12,4% comparativ cu septembrie anul trecut, la 119,5 miliarde lei, in timp ce plasamentele in valuta au urcat cu 1,4% fata de luna anterioara si au scazut cu 3,2% comparativ cu septembrie 2010, la 61,4 miliarde lei (exprimate in euro s-au redus cu 1,7%, pana la 14,12 miliarde euro), se arata intr-un comunicat al BNR.

Defalcat, depozitele in lei ale populatiei au crescut comparativ cu august cu 1,3%, pana la 68,7 miliarde lei. Fata de septembrie anul trecut, depozitele in lei ale gospodariilor populatiei au inregistrat o crestere de 11,7% (8% in termeni reali).

In acelasi timp, plasamentele in lei ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare) s-au majorat cu 2,4% comparativ cu august, pana la 50,7 miliarde lei. La 30 septembrie 2011, depozitele in lei ale companiilor erau mai mari cu 13,2% (9,4% in termeni reali) fata de septembrie anul trecut.

In ceea ce priveste economiile in valuta, exprimate in lei, acestea au crescut in septembrie, fata de aceeasi luna din 2010, cu 4,5% in cazul populatiei (exprimate in euro au urcat cu 2,4%), la 41 miliarde lei, si au scazut cu 15,6% in cazul persoanelor juridice (-17,3% exprimate in euro), la 20,4 miliarde lei.

Comparativ cu august, depozitele populatiei au urcat cu 3%, iar cele ale companiilor au scazut cu 1,8%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri