Alpha Bank Romania a lansat un nou credit pentru locuinte, in premiera pe piata romaneasca. Noua optiune Alpha Housing este creditul care permite achizitionarea, construirea sau schimbul de locuinte pentru cei care doresc un produs cu adevarat inteligent si flexibil. Creditul este acordat pe o durata de 5 sau 7 ani, cu dobanda variabila, dar a carei rata lunara este foarte mica fiind calculata ca si cand contractul de credit ar fi acordat pe 25 respectiv 30 de ani.

Asadar clientii pot lua creditul pe 5 sau 7 ani, la finalul acestui termen avand 2 optiuni: plata integrala a sumei ramase sau prelungirea creditului pentru inca 20, respectiv 23 de ani. Plata integrala se poate efectua fie din economii, daca clientul doreste sa pastreze vechea locuinta, fie din vanzarea vechii locuinte, atunci cand clientul alege sa se mute intr-o noua casa. Prelungirea contractului trebuie stipulata expres, clientul platind diferenta dintre suma initiala imprumutata si ratele achitate deja.

Pentru acest credit nu exista suma maxima, limitele fiind date doar de capacitatea de rambursare a clientului. Suma minima care poate fi creditata prin Alpha Housing Option este de 5000 de euro sau echivalent in lei sau dolari.

Dobanda este variabila si se calculeaza in functie de valoarea creditului: dobanda la euro pentru credite pana in 50.000 de euro este de 8,75%, iar pentru sume mai mari de 50.000 de euro dobanda e de 8,5%. Pentru creditele in lei, la sumele pana in 200.000 de lei noi se aplica o dobanda de 11%, in timp ce pentru creditele peste 200.000 lei dobanda este de 10%. Cheltuielile directe pentru contractarea acestui credit, platibile o singura data la inceput, sunt de 1,5% din suma imprumutata, minim 120 de euro.

Vicepresedintele bancii, domnul Sergiu Oprescu precizeaza: Acest nou produs completeaza gama creditelor pentru locuinta oferite de Alpha Bank Romania. Produsul este destinat atat tinerilor, chiar de la varsta de 21 de ani, care vor sa-si cumpere o locuinta in primii ani ai carierei, cat si parintilor care doresc sa achizitioneze o locuinta pentru copiii lor, oferindu-le astfel o baza de pornire in viata. Ulterior perioadei de creditare de 5 sau 7 ani, ei vor putea rambursa imprumutul fie vanzandu-si vechea casa, fie achitandu-l in continuare pana la finele termenului de amortizare.

Banca accepta o mare varietate de venituri legale pentru rambursarea acestui credit. Astfel, veniturile din chirii, profesiuni liberale, drepturi de autor, dividende, diurne sau orice alte venituri legale pot constitui baza pentru plata ratelor lunare la Alpha Housing Option.

Alpha Bank opereaza in Romania din 1994, unde a dezvoltat o afacere de succes bazata pe seriozitate, incredere si puterea marcii sale. Celor 32 de sucursale existente in prezent li se vor adauga in acest an alte 38 de unitati pe care banca le va deschide in intreaga tara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri