BRD a avut anul trecut un profit net de 465 milioane lei (109,7 milioane euro), in scadere cu 7%, dupa standardele romanesti de contabilitate, si provizioane cu 18% mai mici, de 1,289 miliarde lei (304 milioane euro).
In anul 2010, banca a consemnat un profit net de 500,5 miloane lei.

"Rata de acoperire cu provizioane a creditelor indoielnice a atins 60% la sfarsitul anului (49% la sfarsitul anului 2010), cu un cost net al riscului in scadere cu 18% fata de sfarsitul anului 2010", se arata intr-un comunicat al bancii transmis Bursei.

Venitul net bancar a scazut cu 9%, la 3,227 miliarde lei (761,4 milioane euro), fiind afectat de declinul marjei nete de dobanda.

Cheltuielile operationale au fost mentinute sub control, ramanand stabile fata de nivelul inregistrat in 2010, la 1,377 miliarde lei (325 milioane euro). Raportul cost/venit a fost de 42,7%, mult sub media sistemului bancar.

Rezultatul brut din exploatare a fost de 1,85 miliarde lei (436,5 milioane euro), in scadere cu 15% fata de venitul brut operational din 2010, de 2,166 miliarde lei.

"Desi caracterizat de o usoara crestere economica, anul 2011 a adus doar intr-o masura mica un reviriment la nivelul pietei bancare. Cererea de produse si servicii a ramas la un nivel scazut, piata creditarii fiind animata mai ales de clientii persoane fizice si de marile companii. Am reusit sa ne adaptam bine la aceasta situatie, concentrandu-ne pe imbunatatirea eficientei si reusind sa obtinem o profitabilitate confortabila", a declarat, in comunicat, Guy Poupet, presedintele - director general al BRD.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri