Marfin Bank a avut o pierdere de patru milioane de euro anul trecut in Romania, fata de un rezultat negativ de 3,2 milioane de euro in anul anterior, iar activele au urcat cu 4%, la 686 milioane de euro.
Profitul inainte de provizioane a urcat de la noua milioane de euro in 2010 la zece milioane de euro, se arata in raportul financiar al grupului cipriot Marfin Popular Bank. Banca a avut anul trecut in Romania pierderi din portofoliul de imprumuturi de 14 milioane de euro, in timp ce in 2010 provizioanele s-au ridicat la 11,8 milioane de euro.

In decembrie 2010, Marfin avea in Romania active de 659 milioane de euro, conform Mediafax.

Soldul imprumuturilor a coborat de la 418 milioane de euro la 406 milioane de euro, in timp ce depozitele totale au scazut de la 176 milioane de euro la 168 milioane de euro.

Veniturile totale ale bancii in Romania au urcat cu 11%, de la 27 milioane de euro la 30 de milioane de euro, in timp ce cheltuielile operationale au avansat de asemenea cu 11%, la 18 milioane de euro la 20 de milioane de euro.

Marfin avea in decembrie o retea de 29 de sucursale in Romania, comparativ cu 27 la sfarsitul anului 2010.

La nivel de grup, Marfin a raportat o pierdere de 2,5 miliarde de euro, ca urmare a provizioanelor pentru credite neperformante si a impactului participarii la progrmul de reducere a indatorarii statului elen. In 2010, grupul a avut profit de 87 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri