anca Nationala a Greciei (BNG), cea mai mare institutie financiara elena, si-a stabilit o politica de extindere agresiva pe pietele din Romania, Bulgaria si Turcia pentru perioada 2005-2007, transmite Reuters. "Vom incerca sa cumparam acele banci din Romania si Turcia care ne vor oferi o prezenta puternica pe pietele locale, o baza solida de clienti si o retea extinsa de unitati", a declarat directorul executiv al institutiei, Takis Arapoglou, la prezentarea planului de afaceri pentru urmatorii trei ani.

El a adaugat, totusi, ca BNG nu va plati pentru nici o institutie financiara o suma situata cu mult peste valoarea acesteia.

Programul prevede si reducerea personalului cu 1.400 de angajati, dupa ce alti 1.500 de lucratori, reprezentand 10% din totalul angajatilor, au ales pensionarea voluntara in anul precedent. BNG a prognozat ca operatiunile elene si cele din sud-estul Europei vor continua sa furnizeze venituri solide, sustinand tinta companiei de a deveni unul dintre liderii regionali in sectorul bancar.
"Estimam un profit inainte de plata impozitelor si a altor cheltuieli de 1,1 miliarde de euro in 2007, in crestere cu 70% fata de 2004", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Documentul mai mentioneaza ca incasarile se vor majora cu 35%, pana la 2,7 miliarde de euro in 2007.
Directorul executiv al bancii a mai estimat ca prognoza nu include veniturile care ar putea fi obtinute din vanzari imobiliare, sau cresteri ale dobanzilor in urma unei majorari decise de Banca Central-Europeana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri