n primul trimestru vom depi totalul tranzaciilor din 2005, declar preedintele bursei din Sibiu, citat intr-un comunicat de presa al institutiei.

Sptmna trecut n piaa la termen de la Sibiu au fost tranzacionate circa 73.000 de contracte futures i opiuni, numrul poziiilor deschise apropiindu-se de pragul de 147.000.

Aceasta a fost o continuare a evoluiei din februarie, cnd au fost tranzacionate peste 288.000 contacte futures i opiuni, stabilindu-se un nou maxim de lichiditate, media zilnic fiind de 14.400. n ceea ce privete lichiditatea, ea s-a ridicat la aproape 150 milioane euro.
Poziia BMFM Sibiu n cadrul pieei de capital a fost confirmat de rezultatele excelente din februarie, nregistrndu-se o cretere de zece ori fa de perioada similar a anului trecut i de 77% comparativ cu totalul din 2005. Aceste cifre ne ndreptesc s credem c n primul trimestru vom depi totalul tranzaciilor din 2005, a declarat preedintele bursei, dl Teodor Ancua.

n februarie, nehotrrea de pe piaa de capital, care a avut ca efect volume mai mici de tranzacionare, a avut drept consecin deplasarea speculatorilor ctre bursa sibian, unde au putut obine randamente mai bune, generand totodat o lichiditate crescut, a afirmat Bogdan Ungureanu, broker la BT Securities S.A. Au existat aadar numeroase zile cnd am putut fi martorii, pentru anumite titluri, a unor volume egale sau chiar mai mari pe piaa sibian n raport cu cele de pe piaa spot.

Euro, cotat la 3,46 in iunie

Raportul euro/leu cu scadena la finele lunii a nceput sptmna la preuri de 3,4901 3,5 lei, pn la finalul ei fluctund ntre 3,47 i 3,4840 lei.

Pentru jumtatea anului euro a cobort pn la un minim de 3,46 lei, maximul sptmnii fiind de 3,5 lei.

Raportul dolar/leu a avut o evoluie descendent, preul de cotare cobornd de la 2,94 la 2,9051 lei, pentru finele lunii, n timp ce pentru iunie el a stagnat la 2,97 lei.

Paritatea euro/dolar a fost tranzacionat pentru martie la preuri futures cuprinse ntre 1,1885 i 1,2005 dolari, scaden pentru care cumprtorii de opiuni CALL nu cred c euro va mai scdea sub pragul de 1,18 dolari, iar pentru jumtatea anului ntre 1,19 i 1,2040 dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri