Compania de asigurari Interamerican Romania lanseaza fondurile de investitii RONSAFE, RONMEDIUM si RONPLUS, in moneda locala, cu componenta investitionala orientata catre piata de capital, ce au ca obiectiv cresterea activelor pe termen mediu si lung, conform unui comunicat primit la redactie.
"Produsele ofera numeroase avantaje pentru client, respectiv transparenta, flexibilitate, bonusuri, rascumparari avantajoase, precum si sustinerea unuia dintre cei mai mari administratori de active din lume, Foreign&Colonial, membra a Grupului Eureko", a aratat marti, cu prilejul lansarii celor trei noi fonduri de investitii, directorul financiar si director executiv adjunct al Grupului de Companii Eureko, Emilia Bunea.

Programul de investitii RONSAFE investeste in proportie de cel mult 50 la suta in obligatiuni municipale, depozite bancare, titluri de stat, certificate de depozit si are un grad de risc scazut, potrivit Rompres.

In cadrul programului RONMEDIU, investitiile sunt directionate in proportie de 50 la suta in obligatiuni corporatiste, 30 la suta in actiuni cotate la Bursa de Valori sau la Bursa Electronica Rasdaq si 20 la suta in obligatiuni municipale, depozite bancare, obligatiuni guvernamental.

Acest program de investitii are un grad de risc mediu. Dintre cele noi trei fonduri de investitii, cel mai ridicat grad de risc apartine programului RONPLUS. Acest program investeste in proportie de 80 la suta in actiuni ale companiilor cotate la bursa si 20 la suta in depozite bancare, titluri de stat, obligatiuni municipale si corporatiste.Produsele au fost lansate in ianuarie 2007.

"Poate ca piata de capital a ajuns, in sfarsit, la maturitate", a declarat presedintele Bursei de Valori, Septimiu Stoica.

Ambitia pietei romanesti de capital este de a deveni o piata semnificativa in regiune, a mai precizat acesta. Stoica s-a mai referit la importanta progresului in sectorul pietei de capital in vederea integrarii europene.

"Trebuie sa reusim ca procesul de racordare la Uniunea Europeana sa fie unul accelerat", a adaugat acesta.

Compania de asigurari Interamerican a incheiat anul 2005 cu un volum al primelor subscrise pe ambele clase de asigurari (viata si generale) de 46,76 mil. lei (circa 12,9 mil. euro), aceste rezultate situandu-se in orizontul de asteptare preconizat pentru acest final de an, avand in vedere politica companiei de a investii atat cat va considera necesar in sistemul de sanatate privat.

Estimarile reprezentantilor Interamerican legate despre evolutia pietei asigurarilor sunt optimiste. Pentru anul 2006, previzionam o crestere de cca 20% a pietei de asigurari de viata, dominata in continuare de cresterea vanzarilor de polite de viata asociate creditelor bancare. Ne asteptam, de asemeni, ca asigurarile de viata cu componenta investitionala sa ia avant, pe fondul evolutiei favorabile a pietelor financiare, a declarat pentru Wall-Street Emilia Bunea , Vice-Ceo and CFO Interamerican Romania.

Cea mai mare expunere la bursa a Interamerican, in prezent, este pe Antibiotice Iasi, respectiv de 15-20 la suta. Compania are in plan extinderea si pe bursa Rasdaq. Pentru 2006, Interamerican are in vedere extinderea investitiilor la zece milioane de euro, in asigurari de viata, la sase milioane de euro, in asigurari de sanatate si, de asemenea, la sase milioane de euro, in asigurari generale.

Interamerican mai detine patru programe de investitii in euro, lansate in octombrie 2004, respectiv Intersafe, care investeste 60 la suta in depozite bancare si certificate de depozit si 40 la suta in titluri de stat emise de Ministerul Finantelor Publice pe piata locala si pe cea internationala, Intermediu, care investeste exclusiv in certificate de trezorerie emise de guvernele tarilor membre ale Uniunii Europene si in obligatiuni corporatiste emise de mari societati europene, Interplus, care investeste in obligatiuni corporatiste emise de mari societati europene si Interextra, care investeste in actiuni emise de mari societati europene, cotate pe pietele bursiere europene.

"Infrastructura pietei de capital din Romania este excelenta, iar fondurile combinate ofera solutii personalizate clientului", a remarcat, cu prilejul lansarii celor trei produse, directorul pentru operatiuni internationale al Grupului Interamerican, George Valais.

Interamerican este membra a Grupului Eureko.
Foreign&Colonial este unul dintre primii cinci manageri de fonduri din Marea Britanie, se situeaza in primii zece manageri de fonduri de pensii in Europa si administreaza, in prezent, 129,4 miliarde de lire sterline.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri