Vasile Puscas, fost ministru delegat pentru Afaceri Europene si negociator sef al Romaniei cu UE, a depus singura candidatura pentru locul in Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania (TLV) ramas vacant dupa demisia lui Robert Rekkers din functia de membru CA si director general.
Termenul pentru depunerea candidaturilor a expirat joi, 12 aprilie, scrie Mediafax.

La inceputul lui 2010, Banca Transilvania a anuntat ca Puscas este senior adviser pentru programe europene pe langa banca.

Puscas a fost numit in decembrie 2008 in functia de secretar de stat la Departamentul Pentru Afaceri Europene (DAE), iar la inceputul anului 2009 coalitia aflata atunci la guvernare, PDL-PSD, a decis schimbarea titulaturii acestuia in sef de departament cu rang de ministru. In octombrie 2009 Puscas a plecat de la conducerea DAE, odata cu iesirea PSD de la guvernare.

Puscas a ocupat in perioada decembrie 2000-decembrie 2004 functia de ministru delegat in Guvernul Nastase si a fost negociator sef al Romaniei cu Uniunea Europeana.

Locul in Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania este vacant dupa ce in ianuarie Robert Rekkers a demisionat din functia de membru CA si director general.

Numirea lui Puscas trebuie validata de AGA, convocata pentru 27 aprilie.

In aceeasi AGA, actionarii vor analiza propunerile administratorilor bancii de majorare a capitalului social cu 129,3 milioane lei, la 1,903 miliarde lei, prin capitalizarea unor rezerve, precum si o emisiune de obligatiuni convertibile de 30 milioane euro.

Actionarii vor discuta in aprilie si rezultatele financiare inregistrate de banca anul trecut si bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an.

Banca Transilvania a inregistrat anul trecut un profit net de 131,8 milioane lei (31 milioane euro), cu 35% peste castigul din 2010, pe fondul continuarii cresterii creditarii si veniturilor din dobanzi si scaderii cheltuielilor cu provizioanele.

Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli intocmit pe standardele IFRS, Banca Transilvania estimeaza pentru acest an un profit brut in crestere cu 20%, la 334,7 milioane lei (76,5 milioane euro), si o majorare a activelor cu 11%, la 28,53 miliarde lei (6,52 miliarde euro).

Banca are un capital social de 1,77 miliarde lei, divizat in 1,77 miliarde de actiuni cu o valoare nominala de 1 leu.

Cei mai mari actionari ai bancii sunt Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), cu 14,61%, din titluri si Bank of Cyprus, cu 9,7%. Printre actionarii semnificativi se regaseste SIF Moldova (5%), presedintele Consiliului de Administratie al bancii, Horia Ciorcila, si International Finance Corporation, divizie a Grupului Bancii Mondiale.

In prima parte a sedintei bursiere de marti, actiunile bancii erau in scadere cu 1,58%, la 1,18 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea institutiei de credit este de 2,09 miliarde lei (478,5 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri