Compania de colectare debite Urban si Asociatii vrea sa atraga bancile in afacerea colectarii debitelor. Asa ca propune realizarea unei companii de colectare a debitelor provenite din sistemul bancar, credite de consum, credite ipotecare, si pentru orice forma de credite. Aceasta companie, Creditban, va fi infiintata sub forma unei societati pe actiuni de tip inchis pentru inceput, dar cu posibilitatea inscrierii ulterioare la Bursa de Valori.

Societatea pe actiuni ar urma sa aiba ca actionari societatile bancare interesate in cotele de piata care se vor stabili. Aceasta societate va fi condusa de un Consiliu de Administratie in care fiecare actionar sa aiba un reprezentant sub directa conducere a unui presedinte.

Procedurile de colectare trebuie stabilite ca sa fie supuse dezbaterii si aprobarii tuturor actionarilor, astfel incat sa se formeze si stabileasca o practica de lucru unitara in ceea ce priveste procedura de colectare. Obiectivul noii companii este sa atinga doua puncte importante, si anume realizarea profitului si cresterea randamentului la nivelul colectarii restantelor din sistemul bancar.

Creditban ar urma sa lucreze in relatie si parteneriat cu Biroul de Credit
si va putea sa atraga in acest sistem si creditele provenite din sectorul telefoniei mobile, fixe, utilitatilor si companiilor de credit de consum si societatilor de leasing.

Daca se va dovedi a fi eficient, sistemul se va extinde si pe alte piete din regiune. Ultima conditie a intregului proces se refera la interconectarea informatica a sistemului informational al Creditban cu sistemul Biroului de Credit si cu sistemele locale informatice ale tuturor magazinelor si retelelor de magazine din Romania care practica sistemul vanzarilor in rate, al operatorilor de telefoane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri