Se coace un super-recuperator de credite restante? Megaproiect pentru rau-platnici
Compania Urban si Asociatii, cu activitate de colectare a debitelor, care a avut in anul trecut o cifra de afaceri de peste un milion de euro si care are clienti precum Volksbank, Altex, Domo, Flanco, doreste sa dea lovitura pe piata recuperatorilor. Volumul creantelor recuperate in 2005 a fost de peste 15 milioane de euro. Proiectul companiei, achizitionata, potrivit Ziarului Financiar, de curind de catre una dintre diviziile Erste, cistigatorul BCR, vizeaza atragerea bancilor comerciale intr-o megasocietate de stringere a banilor de la restantierii la credite si nu numai.

Bancile, actionare la recuperatori

Societatea propusa de compania Urban si Asociatii ar urma sa se numeasca Creditban. Ideea proiectului este aceea de a stabili proceduri unitare de recuperare a creantelor care, in opinia companiei, trebuie puse de acord. Chiar in conditiile existentei unui numar de circa trei-cinci jucatori importanti pe piata colectarii debitelor din Romania, exista totusi carente ale sistemelor de colectare a debitelor, folosite de fiecare din aceste companii de colectare, existenta unor proceduri si a unor practici neunitare de colectare, si posibilitatea redusa pe care o au bancile de a supraveghea, de a monitoriza si de a controla activitatea de soft-collection si hard-collection - se arata in argumentarea Urban si Asociatii. Solutia ar fi aceea ca aceste proceduri sa fie agreate de bancile actionare ale societatii Creditban, societate care ar urma sa fie ulterior si cotata la Bursa de Valori.

Spre disciplinarea clientului

Pentru a atrage bancile, compania initiatoare da exemplul Biroului de Credit, care are ca actionari bancile comerciale si reprezinta un succes. Societatile bancare din Romania trebuie sa inteleaga ca numai actionind impreuna si in cadrul unor sisteme de lucru unitare si asupra carora sa aiba control deplin pot sa isi redefineasca strategia de expansiune pe piata romaneasca in conditii de siguranta - se arata in proiect. Potrivit Urban si Asociatii, toate bancile din Romania au interese comune in ceea ce priveste disciplinarea clientelei si educarea acestora in scopul platii ratelor unui credit la termenele, scadentele si in cuantumurile precizate in contracte.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5095&art=12240&cHash=b232f3801a

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri