Dupa ce i-au asigurat pe cei mari, firmele de asigura ri isi indreapta acum atentia si spre cei mici. Parintii grijulii pot comanda pentru copii asigurarea de dota pentru casatorie, aceasta putindu-se face din prima zi de viata a acestuia.

Produsul garanteaza ca la virsta de 18 ani copilul va dispune de un capital de 10.000 de euro, totul contra unei asigurari la care prima anuala este de 450 de euro. In situatia in care copilul are zece ani, pentru a primi aceeasi suma va trebui sa plateasca 120 de euro lunar. Banii vor putea fi folositi oricum, respectiv dota pentru casatorie, renta de studii sau achizitionare de bunuri.


Daca un parinte in virsta de 40 ani, care are un copil de un an, vrea ca la virsta de 18 ani acesta sa dispuna de un capital de 10.000 de euro, atunci va trebui sa incheie o asigurare la care prima anuala este de 450 de euro. In situatia in care copilul are zece ani, pentru a primi aceeasi suma va trebui sa plateasca 1.200 de euro lunar, ne anunta, care este pretul unei rente de studii, Anca Roscaneanu de la firma de brokeraj in asigurari EOS Romania. Practic, in primul caz suma care trebuie platita lunar de parinti este de 37,5 euro.

De la ce virsta poate fi facuta asigurarea


In general, asigurarea de dota pentru casatorie poate fi facuta din prima zi de viata a copilului, iar acesta va beneficia de ea la 18 sau la 25 de ani. O conditie suplimentara, care este impusa de firma de asigurari, se refera la virsta maxima a copilului in momentul incheierii politei, care nu poate fi mai mare de 13 sau 14 ani.

Valoarea primei de asigurare este in functie de mai multi parametri. Adica se iau in calcul anii copilului, la care se incepe asigurarea, valoarea politei, dar si virsta parintilor. Una este valoarea primei la o polita de 10.000 de euro, si alta la 100.000 de euro. De aceea, se porneste de la citeva sute de euro anual si se ajunge la mii de euro. E drept, apar si intrebari. Spre exemplu, ce facem daca copilul nu se casatoreste? Pierdem banii? Dota pentru casatorie se incaseaza in momentul casatoriei sau, in cazul in care asiguratul nu se casatoreste, la expirarea politei, sustine Anca Roscaneanu.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=4608&art=66&cHash=0986b8d812

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri