Pretul aurului a scazut cu 13% in ultimele doua saptamani si, din aceasta cauza, valoarea rezervelor de aur detinute de bancile centrale a scazut cu echivalentul a 560 de miliarde de dolari, scriu jurnalistii de la Adevarul.
Temerile privind agravarea crizei din zona euro au cauzat un adevarat exod al investitorilor, care au vandut masiv aur si participatiile la companii miniere sau care au operatiuni legate de metalul pretios.

Nici Banca Nationala a Romaniei (BNR) nu a scapat de efectele ieftinirii aurului. De mai multi ani, rezerva sa se mentine la greutatea totala de 103,7 tone, insa valoarea acesteia fluctueaza in functie de cotatiile internationale.

La 31 martie, potrivit ultimei raportari a bancii centrale de la Bucuresti, valoarea rezervei de aur era de 4,178 miliarde de euro. Aceasta cotatie este cu 406 milioane de euro mai joasa decat cea inregistrata in urma cu sase luni.

Citeste mai mult despre acest subiect pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri