Cele mai bune credite la bancile din Romania au Dobanzi Anuale Efective (DAE) care pornesc de la 10%, in cazul in care vorbim de un credit de nevoi personale, in lei, contractat pe o perioada de cinci ani. De cealalta parte, cele mai ieftine credite in euro au un DAE de minim 12%.

Activitatea de creditare din Romania este inca departe de boom-ul din 2007, fapt dovedit si de cifrele publicate la inceputul acestei saptamani de catre BNR: creditarea s-a comprimat cu 3% in cursul anului trecut, iar creditele de consum au fost cele mai afectate, soldul acestora fiind in cadere cu 8%.

WALL-STREET.ro a facut o trecere in revista a celor mai avantajoase credite de nevoi personale din oferta bancilor.Ca punct de plecare a fost luat un credit de nevoi personale pe cinci ani, in valoare de 10.000 euro (sau echivalentul in lei). Imprumuturile in lei si euro sunt cele mai populare in Romania, dupa care urmeaza creditele in franci elvetieni, circa 60.000 de romani avand imprumuturi in aceasta valuta anul trecut. Majoritatea creditelor in franci elvetieni sunt insa de tip ipotecar.

Cele mai bune credite de nevoi personale in euro

Cu o dobanda la credit de 11,23% si un DAE de 11,99%, Intesa Sanpaolo Bank are in oferta unul dintre cele mai ieftine credite de nevoi personale din piata (in euro). Cei care apeleaza la imprumutul fara garantii reale al Intesa vor avea astfel de platit in fiecare luna o rata de circa 219 euro, ajungand la un total 13.147 euro la sfaristul celor cinci ani.

Urmeaza BRD si Banca Comerciala Carpatica, cu DAE de 13,58%, respectiv 14,12%, si rate lunare de 224 si 229 euro.

Ultimele locuri in topul creditelor avantajoase in euro sunt ocupate de ofertele Garanti Bank si Piraeus Bank. Turcii de la Garanti cer o dobanda variabila de 12,81% (DAE 16,55%) pentru creditul de nevoi personale fara garantii. In schimb, Piraeus percepe o dobanda semnificativ mai mica (10,28%), insa comisioanele urca DAE la 16,17%.

Cele mai avantajoase credite de nevoi personale in lei

Pentru cei care vor sa se imprumute in lei, oferta Banca Transilvania pare sa fie cea mai buna luand in calcul nivelul DAE (10,15%). Astfel, pentru un credit de nevoi personale in valoare de 45.400 lei (10.000 euro), pe cinci ani, o persoana va trebui sa plateasca lunar aproximativ 958 lei, pana la un total de 57.475 lei.

Cele mai bune credite de nevoi personale in leiAlte banci cu un DAE sub 11% la acest tip de credit sunt Piraeus, Volksbank, BRD si Credit Agricole.

Pe ultimele doua locuri in clasamentul creditelor avantajoase se afla creditul de nevoie personale cu virare venit al Garanti Bank si un alt credit al Bancii Transilvania. Garanti percepe o dobanda de 7,98% (DAE 11,13%), iar creditul Practic BT al Bancii Transilvania are o dobanda de 10,74% (11,5% DAE)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri