Delistarea de pe piata bursiera a societatii de asigurari Asirom, hotarata in luna martie de Adunarea Generala a Actionarilor, a fost suspendata saptamana trecuta de catre Sectia Comerciala a Tribunalului Bucuresti, informeaza un comunicat al fondului de investitii QVT Fund LP, actionar al societatii.
Odata cu aceasta hotarare judecatoreasca, toate hotararile de delistare sunt suspendate de instanta, iar Asirom nu poate continua delistarea pana la decizia finala a instantei asupra legitimitatii hotararilor de delistare.

Pana la inceputul acestui an, Asirom detinea 16 din piata asigurarilor din Romania (locul al doilea dupa Allianz-tiriac cu 22 din piata). Cel mai mare actionar al Asirom este Interagro, care detine 49.99 din capitalul social. Actiunile Asirom au fost suspendate de la tranzactionare la bursa din 7 aprilie 2006, informeaza Rompres.

In cadrul a trei AGA Asirom, hotararile de delistare au fost luate prin majoritate simpla, actionarii Interagro si Astra votand pentru delistare. intrunirea majoritatii simple pentru delistarea unei companii tranzactionate contravine legii nr. 297/ 2004 privind piata de capital, in vigoare in acel moment, potrivit careia delistarea unei societati se poate realiza numai in conditiile derularii unei oferte publice urmate de dobandirea de actiuni, reprezentand cel putin 95 din capitalul social al societatii in cauza.

QVT Fund a initiat o serie de actiuni in justitie impotriva hotararilor de delistare, actiuni carora li s-a alaturat si fondul de investitii Broadhurst, care de asemenea s-a opus delistarii Asirom. QVT Fund LP este un fond de investitii global care detine pe piata romaneasca, in momentul de fata, investitii de 100 de milioane de dolari, care includ procente importante in Sicomed (Zentiva), Asirom - 12.23, Flamingo, etc.

Broadhurst Investment Limited este unul dintre cele mai mari fonduri de investitii americane din Romania si a investit in ultimii 12 ani peste 250 milioane dolari in piata romaneasca de capital, detinand pachete semnificative de actiuni la societati precum Asirom, Oltchim, , Otelinox. Broadhurst detine 14,39 din Asirom. Alti actionari ai Asirom sunt AVAS, cu 6,38 din capital si alti investitori, printre care fonduri straine de investitii.









Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri