Trei case de brokeraj au intrat intrat, in iunie, in ringul pietei de contracte la termen din Sibiu si alte patru au dosarele depuse pe masa board-ului Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri (BMFMS), care le va analiza luni, a declarat pentru NewsIn, presedintele BMFMS , Teodor Ancuta.

"In iunie au intrat in piata trei noi intermediari si anume GM Invest S.A, Finans Securities S.A si Bucuresti Global Invest S.A., luna aceasta lor urmand sa li adauge alti patru noi intermediari din Bucuresti. Decizia de admitere va fi luata in sedinta Consiliului de Administratie care va avea loc luni", a declarat Teodor Ancuta, fara a divulga numele celor patru.

"Daca la inceputul anului pe piata sibiana erau prezenti 26 de intermediari activi, la sfarsitul lunii trecute numarul acestora crescuse la 34", se mentioneaza intr-un comunicat transmis de BMFMS.

In primele sase luni ale anului, cel mai activ intermediar al pietei a fost casa de brokeraj Vanguard, care tranzactionat aproape o treime (505.578 contracte) din numarul total de 1,5 milioane de contracte derulate in piata, reiese din datele transmise de BMFMS. a depasit 1,55 milioane in primele sase luni ale anului,

Se poate observa activitea deosebita a societatilor din Cluj, in speta Broker, BT Securities, Target Capital, si Interdealer Capital care impreuna au generat aproape 30 % din total, a mai precizat Ancuta.

Daca toti intermedarii de pe piata s-ar apropia de volumul mediu marcat de primele zece clasate, BMFM Sibiu ar fi cu siguranta cea mai puternica bursa de derivate din Europa de Est si printre primele ale continentului, a spus Teodor Ancuta.

Podumiul include, de asemenea, BT Securities, cu aproape 323.000 contracte. Am constatat o crestere a activitatii pe piata si un interes tot mai sporit al clientilor in ceea ce priveste produsele derivate, a precizat Bogdan Ungureanu, broker la BT Securities. "De curand am finalizat lucrarile la backoffice-ul intern care ne permite o mai mare operativitate de servire a clientilor si urmeaza sa lansam noul produs bt-trade, cu ajutorul caruia vom fi si mai aproape de clienti. BT Securities va lansa o putenica ofensiva in ceea ce priveste cota de piata, a precizat acesta.

Luna trecuta, lider a fost SSIF Broker cu 74.522 contracte. Ea a fost urmata de Vanguard cu 71.749 contracte si BT Secuities cu 46.387.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri