BRD a intrat sub umbrela grupului francez Societe Generale in urma cu 15 ani, dar istoria bancii romanesti a inceput in 1923. In prezent, BRD SocGen este a doua cea mai mare banca din piata romaneasca dupa active. wall-street.ro iti prezinta care sau fost cele mai importante momente din viata BRD in era Societe Generale.

Istoria bancii romanesti a inceput in 1923, cand a luat fiinta Societatea Nationala de Credit Industrial. Statul detinea la aceasta institutie de credit 20% din actiuni, Banca Nationala 30% din capital, iar restul era detinut de persoane fizice. In perioada interbelica, societatea din care avea sa se nasca BRD avea ca misiune finantarea sectorului industrial din Romania.

Dupa al doilea razboi mondial, in era comunista, banca isi schimba numele in Banca de Credit pentru Investitii, iar in 1958 obtine monopolul finantarii pe termen mediu si lung a tuturor sectoarelor industriale si a primit un nou nume, Banca de Investitii.

In respectiva perioada comunista, cea mai mare parte a finantarilor acordate de Banca Mondiala Romaniei se derulau prin intermediul Bancii de Investitii. De abia in 1990, dupa caderea regimului comunist, Banca de Investiii primeste licenta de banca universala si isi schimba numele in Banca Romana pentru Dezvoltare (BRD). In 1999, banca intra intr-o noua etapa de dezvoltare, dupa ce este privatizata de statul roman.

Grupul francez Societe Generale a cumparat un pachet de actiuni la BRD de la Fondul Proprietatii de Stat. Dupa o majorare de capital, banca franceza a ajuns sa detina 51% din actiuni. In infograficul de mai jos gasiti cele mai importante evenimente din istoria BRD in era Societe Generale.

Sursa foto: logo Societe Generale, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri