Visa Europe propune reducerea cotelor de TVA la plata cu cardul in cazul sectoarelor de activitate unde decalajul de colectare a taxei pe valoarea adaugata este semnificativ mai ridicat decat media nationala, cum ar fi domeniul hotelier, unde statul colecteaza doar 2% din TVA.

Potrivit datelor Visa Europe, media nationala in privinta decalajului de colectare a TVA este de 44%, dar in restaurante merge pana la 81%, la firmele de jocuri de noroc si pariuri este de 97%, activitati sportive, recreative si distractive (95%), reparatii calculatoare si articole personale de uz gospodaresc (56%), serviciile de spalare, curatare imbracaminte, coafura si servicii de infrumusetare (89%), iar industria hoteliera, unde se inregistreaza un maxim de 98% TVA necolectata.

In acest context, Catalin Cretu, director regional pentru Romania si Croatia al Visa Europe propune introducerea unor facilitati fiscale sub forma reducerii cu 3-5% a cotei TVA la platile efectuate cu cardul in sectoarele de mai sus. In acelasi timp, daca s-ar demara concomitent o campanie de informare publica pentru a promova aceasta masura in randul populatiei, evaziunea ar scadea considerabil, intrucat orice client ar fi dispus pentru o nota de plata mai mica sa solicite plata cu cardul.

Decalajul TVA reprezinta diferenta dintre veniturile colectate efectiv la bugetul de stat si nivelul teoretic al TVA, care include si economia informala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri