Misu Negritoiu, 64 de ani, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), si-a publicat declaratia de avere, document care arata ca a incasat anul trecut venituri totale de 2,27 milioane de lei (553.000 de euro) ca presedinte al bancii ING Bank.

Declaratie de avere

Salariul lunar al lui Misu Negritou ca presedinte al ING Bank s-a cifrat la 46.000 de lei pe luna. El are o experienta de 15 ani ca bancher in cadrul ING Bank, unde a ocupat pe rand functii executive, ajungand CEO. Inainte de a trece la ASF, bancherul se afla intr-o pozitie non-executiva de presedinte al bancii si presedinte al Consiliului de Supraveghere.

Asumarea de functii publice i-a obligat pe fostii manageri din mediul privat sa-si anunte lefurile incasate in marile companii. Spre comparatie, ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a incasat anul trecut, ca director Petrom, venituri totale de 429.419 de lei (97.000 de euro), arata datele din declaratia sa de avere.

Venituri mai mari decat ale lui Razvan Nicolescu, dar mai mici decat ale lui Misu Negritoiu avea Alexandra Gatej, numita in 2009 consilier prezidential in cadrul Departamentului Mediul de Afaceri Intern si International al Administratiei Prezindentiale. Ea avea in 2008, in calitate de presedinte al Unilever South Central Europe (USCE), un venit lunar de 18.000 de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri