„Veniturile publicate in declaratia de avere nu reprezinta numai suma salariilor lunare din anul 2013, ci toate veniturile de natura salariala (incluzand prime si sume provenite din valorificarea pachetelor de actiuni acordate ca prime in anii anteriori)”, se mentioneaza in comunicatul ASF.

In declaratia de avere se arata ca Misu Negritoiu a incasat anul trecut venituri totale de 2,27 milioane de lei (553.000 de euro) ca presedinte al ING Bank.

ASF mai precizeaza ca sumele din declaratia de avere reprezinta venituri brute (din care aproximativ o treime a reprezentat contributia la diversele bugete ale statului - impozit pe salariu, contributii de asigurari sociale si de sanatate etc).

„Suma salariilor de baza (acordate lunar) reprezinta circa o treime din suma totala aferenta anului 2013 inscrisa in declaratia de avere. Distributia celorlalte venituri de natura salariala (prime si sume provenite din valorificarea pachetelor de actiuni) nu a fost facuta in fiecare luna”, se concluzioneaza in anuntul ASF.