Piata instrumentelor financiare complexe ar putea sa creasca in tarile candidate la Uniunea Europeana, inclusiv in Romania, cu conditia adoptarii reglementarilor europene, arata un raport al agentiei internationale de rating Standard&Poor\'s (S&P).
"Republica Ceha, Ungaria, Polonia si Slovacia din Europa de Est sunt considerate tarile cu cel mai mare potential de crestere (n.r. al instrumentelor financiare complexe - structured finance)", datorita legislatiilor necesare care sunt in curs de adoptare. "Cresterea ar putea surveni si in Romania, Bulgaria, Croatia si Turcia - candidate la UE - pe masura ce isi aliniaza reglementarile la cele din Europa de Vest.", afirma raportul S&P remis NewsIn.

Cu toate ca instrumentele financiare din Europa de Est, Orientul Mijlociu si Africa se afla inca intr-o perioada incipienta, rata de crestere este rapida. in primele sapte luni 2006 s-au facut progrese datorita cresterii securizarii activelor emitentilor de obligatiuni locali. "Acesta este un semn sanatos pentru piata de instrumente financiare complexe, indicand ca investitorii si emitentii din Europa de Est, Orientul Mijlociu si Africa se obisnuiesc cu finantarea prin emisiuni de obligatiuni", mai afirma raportul agentiei de rating.

Instrumentele financianciare structurale sunt oferite, in general, de institutiile mari celor care cu nevoi financiare personalizate, diferite de un simplu imprumut si presupun, in general, tranzactii financiare complexe.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri