Banca Transilvania ar putea semna pe 15 noiembrie un contract cu International Finance Corporation (IFC) si cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) pentru un obtinerea unui imprumut, potrivit lui directorului general al bancii, Robert C. Rekkers
"Banca Transilvania este in discutii cu IFC si BERD pentru obtinerea unei finantari, iar contractul ar putea fi semnat pe 15 noiembrie, desi valoarea imprumutului nu a fost inca stabilita inca stabilita", a spus Rekkers, citat de NewsIn. La sfarsitul lunii septembrie, International Finance Corporation (IFC) anuntase ca ar putea acorda un imprumut de 15 milioane euro Bancii Transilvania pentru a putea finanta extinderea bancii, in special in zona firmelor mici si mijlocii si a creditelor ipotecare.

"Nu am luat nimic inca. Anuntul a fost facut doar pe paginile de internet ale IFC si BERD. Suntem in discutii cu aceste institutii si nu stim inca ce suma vom lua, dar vrem sa o luam pana la sfarsitul lui 2006", a spus Rekkers.

El a explicat ca decizia acordarii imprumutului trebuie luata de cinci banci, pentru ca este vorba de un "club deal" (intelegere de imprumut sindicalizat, in care creditorii sunt solicitati de imprumutat n.r.) din care fac parte, in afara de IFC si BERD, alte trei institustii financiare: FMO (din Olanda), DEG (Germania) si un fond public-privat lansat acum o luna, EFSE (European Fund for Southeast Europe).

"Speram sa semnam acest contract pe 15 noiembrie, dar nu stim inca pe ce suma", a mai spus Rekkers. El a explicat ca aceste fonduri sunt capital de rangul doi, prin care se poate creste mai mult sectorul firmelor mici si mijlocii. Directorul general al Bancii Transilvania a confirmat ca banca mai poarta si alte discutii de finantare.

Banca Transilvania este detinuta de un grup de oameni de afaceri autohton, care poseda fiecare sub 5% din capitalul bancii. Cel mai important actionar al bancii este BERD, care controleaza un pachet de 15%, dar cu exceptia bancii de investitii niciun actionar nu poate avea mai mult de 5% din capital, conform statului bancii. Printre actionari se mai numara SIF Moldova, SIF Banat Crisana si SIF Oltenia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri