Salariile din BNR sunt publicate in premiera de astazi. Va prezentam mai jos ce venituri si beneficii incaseaza cei mai importanti oameni din Banca Nationala a Romaniei, inclusiv salariile directorilor si sefilor de serviciu.

Astfel, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, incaseaza un venit lunar de 61.203 lei (13.750 euro), dintre care 18.476 lei (4.150 euro) este indemnizatia de presedinte al consiliului de administratie al BNR. De altfel, Isarescu anuntase la inceputul lunii august ca are un venit lunar de aproximativ 13.600 euro.

Astazi, purtatorul de cuvant al BNR a mentionat, insa, ca venitul lunar al guvernatorului pe parcursul anului trecut a fost mai mare, de circa 16.000 euro/luna, avand in vedere ca toti angajatii BNR, inclusiv Isarescu, pot primi participtii la profit in limita a un salariu lunar. In plus, conducerea, dar si ceilalti angajati, mai pot primi cel mult 2,6 salarii lunare pentru plati ocazionale, printre care indemnizatia de vacanta.

Prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, are si el un venit lunar de 58.743 lei (13.200 euro), in timp ce Liviu Voinea - viceguvernator BNR, incaseaza 54.867 lei (12.319 euro).

Salariile directorilor si sefilor de servicii din BNR

Nivelurile minime si maxime aferente salariilor nete pentru functiile de conducere din Banca Nationala a Romaniei variaza intre 5.261 lei si 31.062 lei/luna.

Astfel, un director in centrala BNR poate incasa o suma cuprinsa intre 7.821 lei si 31.062 lei, un director adjunct are salariu de 6.414 lei – 22.427 lei, in vreme ce leafa unui sef de serviciu porneste de la 5.261 lei si poate ajunge la 14.667 lei.

In structurile teritoriale BNR salariile maxime scad simtitor. In aceste conditii un director incaseaza lunar intre 6.414 lei si 15.347 lei, iar un sef de serviciu are un salariu de 5.261 – 9.218 lei.

In plus fata de veniturile enumerate la punctul I, lit. B, salariatii bancii pot primi bonus de performanta anual, acordat in functie de rezultatele obtinute in urma eval uarii performantei profesionale, in cuantum situat intre 25% si 100% din salariul lunar.

Salariatii bancii mai pot primi bonus de performanta anual, acordat in functie de rezultatele obtinute in urma evaluarii performantei profesionale, in cuantum situat intre 25% si100% din salariul lunar.

Ce alte beneficii primesc salariatii BNR

In plus fata de salariul lunar, conducerea executiva dispune si de o serie de beneficii:

  • Indemnizatie de vacanta – 100% din salariul net lunar;
  • Alte drepturi banesti de maximum 1,6 salarii nete lunare;
  • O suma din fondul de participare a salariatilor la profit – in functie de cuantumul fondului constituit din profitul nerepartizat de la sfarsitul unui anumit an, insa fara a se depasi un salariu net lunar.

De asemenea, la incetarea contractului individual de munca, salariatii Bancii Nationale a Romaniei beneficiaza de o indemnizatie de pensionare, egala cu 12 salarii, calculata la nivelul ultimului salariu primit, cu conditia ca salariatul respectiv sa fi lucrat, fara intrerupere, minimum 6 ani in cadrul bancii, anterior indeplinirii conditiilor legale de incetare a contractului individual de munca.

In cazul salariatilor care au lucrat in Banca Nationala a Romaniei mai putin de 6 ani, fara intrerupere, anterior indeplinirii conditiilor de incetare a contractului individual de munca, indemnizatia de pensionare se acorda, diferentiat, astfel:

  • 5 ani – 10 salarii;
  • 4 ani – 8 salarii;
  • 3 ani – 6 salarii.

Membrii Consiliului de administratie nu beneficiaza de bonus de performanta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri