BCR a lansat impreunca cu MoneyGram un canal suplimentar prin care clientii isi pot incasa banii primiti din strainatate, fara ca acestia sa mai depinda de orarul sucursalelor bancare.

Astfel, romanii care primesc bani din strainatate, prin intermediul MoneyGram, ii pot accesa printr-un simplu apel la Contact Center-ul BCR, cu program non-stop. Destinatarul banilor poate suna la Contact Center-ul bancii pentru a-si directiona banii in contul BCR si a castiga, astfel, timp.

Singura conditie pentru beneficiar este sa dispuna de un cont curent la BCR.

"Astfel, clientii care folosesc serviciile MoneyGram pentru a primi bani din strainatate isi pot transfera banii in contul deschis la BCR printr-un simplu apel la Contact Center si apoi ii pot folosi imediat. Pentru a beneficia de aceasta functionalitate, clientii MoneyGram isi pot deschide conturi curente la BCR cu costuri zero, atat in ceea ce priveste administrarea, cat si retragerea de numerar de la ATM-urile BCR. Clientii BCR au la dispozitie cea mai mare retea de ATM-uri, multifunctionale, echipamente de schimb valutar si aparate de plati, 2.600 de astfel de echipamente fiind disponibile in toata tara", a declarat Marian Ignat, Director Executiv Digital Banking in cadrul BCR.

Conform Bancii Mondiale, aproximativ 3,2 miliarde de dolari au fost trimise catre Romania in 2015, prin intermediul transferurilor de bani, echivalentul a 1,7% din PIB-ul Romaniei. Peste 930 milioane au fost trimise din Italia, 740 milioane din Spania si 422 milioane din Germania. Valoarea medie a unui transfer din strainatate este de 330 de dolari.

"Romania este o piata dinamica pentru transferurile de bani. Exista 19 milioane de romani care traiesc aici si aproape 4 milioane care au emigrat permanent, pana in 2015. Ne dorim sa transformam experienta transferurilor de bani intr-una extrem de facila si rapida, deoarece stim ce important este sa-i ajuti pe cei dragi. Extinderea colaborarii noastre cu BCR, prin adaugarea unei noi modalitati de a primi bani, va permite MoneyGram sa deserveasca si mai bine nevoile clientilor sai", a declarat Radu Pojoga, directorul regional MoneyGram.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri