Banca Transilvania a afisat un profit net de 84,39 milioane lei (23,83 milioane euro), cu 15% mai mult decat profitul dupa impozitare obtinut de banca in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit raportarilor financiare transmise Bursei de Valori Bucuresti.

Veniturile totale ale bancii in primele noua luni ale anului au fost de 922,63 milioane lei (260.62 milioane euro), cu 59% mai mari decat veniturile obtinute in intervalul similar al anului trecut, de 578,15 milioane lei.

In primele noua luni am inregistrat progrese importante ale activitatii liniilor de business, in special pe partea de retail si IMM, care au o contributie semnificativa la cresterea sanatoasa a bilantului financiar. Avem o echipa determinata, produse competitive si standarde de calitate pe care cautam, prin tot ceea ce intreprindem, sa le perfectionam, a declarat Robert C. Rekkers, directorul general al Bancii Transilvania

Banca Transilvania a afisat un profit brut pe primele sase luni din 2006 de 63,266 milioane lei (17,72 milioane euro), cu 10% peste valoarea profitului inainte de impozitare din aceeasi perioada a anului trecut, de 57,353 milioane lei (15,59 milioane euro).

Actiunile Bancii Transilvania (simbol TLV), se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), incepand din luna octombrie a anului 1998. in primele zile ale acestui an, titlurile TLV au avut un pret mediu de 1,2871 lei pe actiune.

Potrivit datelor BVB, pretul de inchidere de marti al actiunilor TLV a fost 1,12 lei pe actiune. Capitalizarea de marti a bancii a fost de 4,39 miliarde lei .

In luna iulie, Banca Transilvania si-a majorat capitalul la 360,9 milioane lei, banca incasand 120,82 milioane lei in urma subscrieri a 345,21 milioane de actiuni emise. Majorarea s-a realizat prin capitalizarea rezervelor constituite din profitul net (80,48 milioane lei), prin utilizarea primelor de emisiune integral incasate (40,07 milioane lei). Subscrierea a fost realizata la pretul de 0,35 lei noi pe actiune, perioada ultima zi de subscriere fiind 30 iunie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri