Guvernul reinvie supraacciza la carburanti: scumpirile s-ar putea aplica chiar de la 1 septembrie. Accizele vor creste, potrivit unui proiect de ordonanta de modificare a Codului Fiscal, cu 22% pentru benzina si cu 14% pentru motorina.

Noul nivel al accizei la benzina fara plumb va fi de 2.035,4 lei/1.000 de litri, iar acciza pentru motorina va fi de 1.897,08 lei/1.000 de litri, potrivit News.ro. Mai exact, in urma majorarii accizei, un litru de benzina fara plumb sau de motorina se va scumpi cu circa 45 de bani.

Modificarile vor intra in vigoare de la 1 septembrie 2017, potrivit proiectului de ordonanta de modificare a Codului Fiscal.

Practic, Ministerul Finantelor propune revenirea accizelor la carburanti exact la nivelul din 2016, cand era in vigoare supraacciza de 7 eurocenti pe litrul de carburanti introdusa de guvernul PSD condus de Victor Ponta in 2014.

Cresterea accizelor pe carburanti nu era precizata in niciuna dintre variantele programului de guvernare al coalitiei PSD-ALDE.

In prezent, accizele sunt de 1.656,36 lei/1.000 litri pentru benzina fara plumb si de 1.518,04 lei/1.000 litri pentru motorina, ceea ce inseamna o crestere a accizei la benzina fara plumb cu 23% si a accizei la motorina cu 25%. Guvernul justifica scumpirea carburantilor prin faptul ca incasarile din aceste accize au scazut cu 768 de milioane de lei in primul semestru din 2017 si ca taxele reprezinta doar 50-52% din pretul lor.

Potrivit ultimei variante a Codului Fiscal in vigoare, nivelul accizelor trebuia sa ramana neschimbat pana in 2020.

Sursa foto: hxdbzxy/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri