Rezerva de aur si valute a Romaniei a urcat, in octombrie pana la 22,74 miliarde euro, in crestere cu 11,8% fata de septembrie, datorita intrarii in vistieria tarii a sumei de 2,2 miliarde euro pe care Erste a platit-o pentru pachetul statului la Banca Comerciala Romana (BCR), a informat BNR.

Rezervele valutare ale Romaniei au crescut cu 12,9% in octombrie, fata de luna precedenta, pana la 21,151 miliarde euro, de la 18,734 miliarde euro, potrivit datelor afisate de banca centrala, citate de NewsIn.

Cresterea rezervei valutare cu 2,416 miliarde euro poate fi atribuita platii de de 2,209 miliarde euro pe care Erste Bank a virat-o, in data de 12 ocrombrie, in conturile Romaniei, ca pret al pachetului de actiuni la BCR pe care l-a preluat de la statul roman.

In plus, banca centrala a mai avut intrari de valuta din administrarea rezervei internationale, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale si cedari de valuta la rezerva statului, mai arata comunicatul Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Banca centrala a mai inregistrat iesiri de valuta de de 228,9 milioane euro reprezentand plati, rate si dobanzi scadente la datoria publica externa directa si garantata de Ministerul Finantelor Publice, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale si comisioane bancare.

Rezerva de aur s-a mentinut in octombrie la 104,7 tone, dar, in conditiile evolutiilor preturilor interntionale, valoarea acesteia s-a redus la 1,593 miliarde euro, fata de luna septembrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri