Finantarile bancii austriece Investkredit in Romania vor depasi 100 milioane euro in 2006, a spus seful reprezentantei din Romania a Investkredit Bank, Claudius Ferentz, cu ocazia deschiderii biroului de la Bucuresti.
Peste jumatate din aceste finantari vor fi sume acordate pentru proiecte din domeniul imobiliar, inclusiv in proiecte dezvoltate in parteneriat cu societatea imobiliara pentru investitii Europolis, informeaza NewsIn. "Pentru 2007, suntem pregatiti sa sustinem un volum total de finantare de peste 140 milioane euro, iar in 2008 vrem sa depasim 200 milioane euro, inclusiv pentru proiecte din segmentul imobiliar. Suntem interesati sa finantam cladiri de birouri, galerii comerciale, mall-uri, centre de logistica si, in anumite cazuri, hoteluri, iar valoarea minima a unui proiect aprobat pentru finantare este de cel putin zece milioane euro", a mai spus Ferentz.

"Bucurestiul incepe sa deviuna un centru regional din ce in ce mai puternic in Europa de Sud Est si Romania devine locul unde trebuie sa fii prezent daca vrei sa faci afaceri. Pe piata romaneasca ne vom concentra pe regionalizare, vom construi cladiri de logistica si spatii comerciale si vrem sa lucram, atat cu companii austriece si internationale, cat si cu firme romanesti", a spus membrul in comitetul de conducere al Investkredit Bank AG Austria Klaus Gugglberger.

El a mai spus ca exista un decalaj intre dobanzile la creditele in lei si la cele in euro, de aceea e mai avantajos si pentru companiile romanesti sa obtina finantari in moneda straina. "95% din creditele acordate de Investkredit sunt in euro, dar suntem pregatiti sa acordam finantari si in moneda locala", a mai spus Gugglberger. Finantarile oferite de Investkredit se axeaza pe sectorul companiilor mari si al investitiilor imobiliare, dar banca acorda servicii si pentru persoane fizice. Investitiile imobiliare ale Investkredit nu cuprind si zonele rezidentiale, acestea fiind acordate prin intermediul Volksbank Romania.

"La toate operatiunile din Romania, Investkredit lucreaza impreuna cu Volksbank. Facem oferte comune inclusiv pentru proiectele rezidentiale", a explicat Ferentz. Investkredit Romania acorda finantari imobiliare structurate si pentru proiect, imprumuturi pentru corporatii, finantari pentru achizitii si imprumuturi in sistem de leasing imobiliar.Investkredit este activa de zece ani in Romania ca membra a grupului austriac Volksbank si si-a inceput operatiunile ca reprezentanta a Investkredit Bank din Austria in luna ianurie 2006.

Valoarea totala a tranzactiilor incheiate de reprezentanta Investkredit in Romania a fost de 70 milioane euro pe primele noua luni din 2006. Printre tranzactiile incheiate se numara un credit sindicalizat aranjat de Citibank Londra pentru a A&D Pharma in valoare de 9,250 milioane euro, refinantarea investitiilor fabricii din Lugoj a grupului Werzalit de 2,150 milioane euro si finantari de peste zece milioane euro acordate unor societati de leasing.

In domeniul imobiliar, Investkredit Romania a acordat finantari de peste 19 milioane euro pentru Fabian Romania Property Fund Limited pentru doua cladiri de birouri din Bucuresti si 21,7 milioane euro pentru finantarea centrului comercial Real din Timisoara.Investkredit Bank AG Austria a inregistrat venituri nete de 180 milioane euro, un profit brut de 119 milioane euro si active totale de 12 miliarde euro la sfasitul lunii septembrie.

"Ne asteptam ca la sfarsitul anului 2006 profit brut sa fie de 150 milioane euro, iar activele totale sa urce la 13 miliarde euro", a spus membrul in comitetul de conducere al Investkredit AG Austria Thorsten Paul. Societatea imobiliara pentru finantare, Europolis, este prezenta in Romania din 2003 iar din 2005 este reperezentata printr-o filiala la Bucuresti.Invetkdredit Bank AG Austria este actionarul majoritar al Europolis ce controleaza 65% din capitalul socialal companiei, iar Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) controleaza diferenta de 35% din actiuni.

Europolis a investit, pana in prezent, 300 milioane euro in Romania in proiectele imobiliare dezvoltate in Bucuresti si in suburbiile capitalei. Cea mai recenta investitie realizata de Investkredit in Bucuresti este cea pentru proiectul Semaparc din zona Grozavesti, finantarea fiind de 95 milioane euro. Conducerea Europolis se asteapta ca in urmatorii trei ani portofoliul de investitii sa ajunga la 500 milioane euro.Investkredit Bank AG Austria este controlata in proportie de 65% de Osterreichische Volksbanken. Active totale ale grupului Volksbank erau de peste 61 miliarde euro la jumatatea acestui an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri