Compania Alpha Leasing IFN SA a primit notificarea oficiala a Bancii Nationale a Romanie (BNR), care atesta inscrierea societatii de catre banca centrala, atat in Registrul General, cat si in Registrul Special al institutiilor financiare nebancare (IFN)
"Aceasta notificare reprezinta certificarea indeplinirii de catre Alpha Leasing IFN SA a cerintelor prevazute in ordonanta cu privire la activitatea IFN", se afirma intr-un comunicat al Alpha Leasing IFN SA, remis NewsIn.

Actionarii Alpha Leasing au decis, in cursul lunii septembrie, transformarea companiei in societate pe actiuni si adaugarea sintagmei "Institutie Financiara Nebancara" in titulatura organizatiei. Capitalul social subscris al Alpha Leasing IFN SA este in valoare de 1,428 milioane lei si este impartit in 142.800 de actiuni, cu o valoarea nominala de 10 lei fiecare.

Structura actionariatului societatii Alpha Leasing IFN SA este urmatoarea: Alpha Bank A.E. (62,9412%), Alpha Bank Romania SA (15%), Alpha Leasing A.E. (16,3606%), Alpha Finance Romania SA (5,6912%) si Alpha Advisory Romania SRL (0,0070%).

Alpha Leasing IFN SA este membra a Alpha Bank Grup, cel mai mare grup bancar privat din Grecia, prezent in Romania, Bulgaria, Albania, Cipru, Serbia, Muntenegru, Marea Britanie si SUA.

Potrivit primviceguvernatorului BNR, Florin Georgescu, ponderea creditelor acordate de institutiile financiare nebancare (IFN) afiliate unor banci era, la sfarsitul anului trecut, mai mult de jumatate (55,4%) din totalul creditelor acordate de IFN-uri. In prezent exista 13 banci care au IFN-uri, a adaugat primviceguverantorul.

Potrivit lui Georgescu, creditele acordate de IFN-uri au crescut, la sfaritul anului trecut, cu 52,7% (9,3 miliarde de lei noi), comparativ cu perioada similara din 2004, iar activele IFN-urilor s-au majorat cu 50,5% (12,1 miliarde de lei noi), in timp ce sursele imprumutate au urcat cu 51% (8,5 miliarde de lei noi), in intervalul analizat.

In acest moment exista la registrul general si special 221 de entitati IFN-uri, din care au trecut prin filtrul de inregistrare 30, iar in registrul de evidenta sunt 4.470 de entitati, din care au primit autorizatie 1.312.

Societatilor care nu au primit autorizatie li se prelungeste termenul de finalizare, dar estimam ca acest proces se va incheia in trei patru luni, a afirmat Georgescu, care a precizat, ca in acest moment exista 23 de societati de leasing si trei de credite de consum care sunt in organizare. "Leasingul financiar detine cea mai importanta parte din totalul IFN-urilor", a mai spus Georgescu.

Potrivit normelor BNR, valoarea minima a capitalului social al IFN-urilor care nu practica creditul ipotecar trebuie sa fie de 200.000 euro, iar valoarea minima a capitalului social al IFN-urilor care practica si creditul ipotecar trebuie sa fie de trei milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri