Activele fondurilor de investitii administrate de KD Investments Romania vor atinge cel putin 14 milioane euro pana la sfarsitul anului 2007, dubu fata de valoarea actuala, potrivit oficialilor companiei. Incepand de saptamana viitoare, KD Investments va lansa doua noi fonduri de investitii, KD Optimus si KD MultiFond, care vor face plasamente in Romania.

"Suntem in faza de finalizare a pregatirilor tehnice premergatoare primelor investitii pe care le vom realiza prin intermediul celor doua noi fonduri pe care le lansam, KD Optimus si KD MultiFond, si in urmatoare zece zile vom putea primi primele plasamente, prin intermediul celor sase banci care distribuie unitatile de fond", a declarat, pentru NewsIn, Romeo Jantea, consilier al KD Investments, care va prelua in acest an conducerea activitatii companiei in Romania.

KD Optimus va functiona ca fond deschis de investitii cu plasamente diversificate, in acest moment fiind in curs de finalizare operatiunile tehnice pentru lansare, dupa ce s-au obtinut toate autorizatiile legale din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.

"Ponderea plasamentelor in actiuni la KD Optimus va fi de 60% si ne vom orienta cu precadere spre actiunile tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti pentru a fructifica oportunitatile si a marca profiturile investitiilor pe care le realizam", a declarat Cristian Paunescu, director de Operatiuni la KD Investments. KD Optimus va fi un fond mutual cu risc mediu.

"In premiera in Romania, am lansat un fond de fonduri care va investi pentru inceput in alte fonduri mutuale prezente pe piata romaneasca si pe termen lung se va orienta spre plasamente in alte fonduri din statele Uniunii Europene", a declarat Romeo Jantea. Potrivit acestuia, prin intermediul unui fond de fonduri se dubleaza atentia in urmarirea pietelor si se creeaza o mai mare diversitate de abordari si de instrumente in care sunt plasati banii investitorilor, riscurile fiind reduse prin evolutia echilibrata si managementul mai bun al activelor.

"Piata romaneasca este un punct de plecare in dezvoltarea unei afaceri in Europa Centrala si de Sud-Est si de accea vom avea o strategie mult mai agresiva de extindere a activitatii in Romania, prin cele trei fonduri deschise de investitii si prin alte doua fonduri pe care intentionam sa le aducem din Slovenia in 2007", a declarat la randul sau presedintele KD Investments Romania, Marko Simic.

Primul fond de investitii administrat de KD Investments Romania, KD Maximus, detine in acest moment active de aproape 7 milioane euro si are o cota de peste 4% din piata romaneasca a fondurilor mutuale. KD Maximus va deveni, incepand de saptamana viitoare, fond mutual de actiuni, plasamentele in titluri listate la Bursa de Valori Bucuresti si Rasdaq urmand sa creasca de la 70% la 90%.

"Randamentul net al KD Maximus de la inceputul anului 2006 a fost de 15%, aproape dublu fata de randamentul adus de investitiile in depozitele bancare", a declarat Romeo Jantea. Potrivit acestuia, KD Investments nu percepe niciun fel de comision la rascumpararea unitatilor de fond de catre investitori.

Plasamentele celor trei fonduri de investitii administrate de KD Investments vor fi realizate initial doar pe piata de capital romaneasca, potrivit oficialilor companiei. "Ulterior, este posibil sa ne extindem si spre alte piete care ofera randamente foarte bune ale investitiilor", a precizat Romeo Jantea. Totodata, fondurile administrate de KD Investments vor face plasamente in instrumente derivate si in Romania.

"Nu investim la Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri din Sibiu, unde piata este prea volatila si cotatiile la termen sunt influentate prea mult de evolutia preturilor pe piata spot (la vedere - n.r.), dar, daca Bursa de Valori Bucuresti isi va crea propria platforma de tranzactionare a derivatelor, vom fi interesati sa facem astfel de plasamente", au spous oficialii KD Investments.

Estimarile KD Investments indica o crestere accelerata a pietei fondurilor de investitii in perioada urmatoare. "Fondurile de investitii vor detine o pondere de 3% din piata economisirii pana la sfarsitul anului 2007, fata de doar 1%, cat reprezinta in prezent", a declarat Romeo Jantea.

Fondurile de investitii detin aproape 30% din piata de economisire in statele din Europa de Vest si de circa 10% in Europa Centrala. "Drumul de la 1% la 10% din piata economisirii din Romania este deja inceput de fondurile de investitii, ceea ce inseamna ca vor fi cresteri accelerate in perioada urmatoare din punct de vedere al randamentelor si al activelor administrate", a explicat Romeo Jantea.

Potrivit acestuia, exista un ritm intens de dezvoltare a fondurilor de investitii pe piata romaneasca, se mentine o doza crescuta de volatilitate, dar acest lucru este compensat de oferta larga de oportunitati pentru obtinerea unor randamente foarte bune ale investitiilor.

"Pe masura ce dobanzile la depozitele bancare se vor reduce, ca in pietele europene, plasamentele in fondurile de investitii vor deveni din ce in ce mai profitabile", considera Jantea. In acelasi timp, din 2007, fondurile private de pensii care vor incepe sa functioneze in Romania vor putea face plasamente in fonduri de investitii care ofera instrumente cu riscuri controlate.

KD Investments Romania este societatea de administrare a investitiilor infiintata in anul 2004 de grupul financiar KD Group din Slovenia, care detine 99% din actiuni. In Romania, grupul sloven detine societatea de administrare a investitiilor KD Investments, societatea de servicii de investitii financiare KD Capital Management si compania de asigurari de viata KD Life Asigurari.

KD Group ofera direct sau prin participatiile pe care le detine in alte companii toata gama de servicii financiare in Slovenia. KD Droup administreaza active de peste 995 milioane euro in state precum Slovenia, Slovacia, Busgaria, Croatia, Serbia, Muntenegru, Bosnia, Polonia, Olanda si Luxemburg. Incepand din 2007, KD Group intentioneaza sa isi extinda activitatea pe pietele din Rusia si Ucraina.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri