Consiliul Concurentei a aprobat preluarea in comun a controlului asupra Imobilia Credit IFN SA de catre Raiffeisen Bank SA si Impact Developer & Contractor SA, a informat joi institutia.
Imobilia Credit IFN SA isi va putea dezvolta propriile relatii contractuale cu clientii din afara Raiffeisen Bank sau Impact Developer & Contractor SA, va putea derula propriile operatiuni si va putea crea propriile surse de finantare a creditelor ipotecare pe care le va oferi, contractul de preluare nefiind unul de exclusivitate sau de drepturi preferentiale, se mai arata in comunicat, potrivit NewsIn. Operatiunea de preluare a Imoblia Credit de catre cele doua societati este importanta pentru piata acordarii de credite pentru investitii imobiliare si piata intermedierii de credite pentru investitii imobiliare.

Conform legii concurentei, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, numai concentrarile economice care depasesc pragurile valorice prevazute de lege.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a zece milioane euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane de euro.

Imobilia Credit IFN SA este o societate creata de Impact SA in urma cu aproximativ un an. Conventia semnata cu Raiffeisen Bank are in vedere oferirea de credite ipotecare, atat pentru clientii Impact, cat si pentru clienti externi, a declarat pentru NewsIn directorul economic al Impact Developer & Contractor SA, Carmen Sandulescu. Impact Developer & Contractor SA este o companie din domeniul dezvoltarii de ansambluri rezidentiale, birouri si spatii de depozitare, cotata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB)din 1996. Impact a realizat pana in prezent 15 ansambluri rezidentiale. Pentru 2006, Impact estimeaza ca a realizat investitii de circa 40 de milioane de euro. "Pierderile de 1,18 milioane de euro raportate la Bursa de Valori bucuresti se datoreaza investitiilor noi cat si intarzierii unor autorizatii de constructii", a mai spus Sandulescu.

Raiffeisen Bank Romania detinea active de 12,6 miliarde de lei (3,57 miliarde de euro) la sfarsitul lunii septembrie si controla 8,31% din piata bancara romanesca, conform datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Societatea este membra a grupului Raiffeisen in Romania, care mai cuprinde Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Investment romania, raiffeisen Capital & Investment, Raiffeisen Banca pentru Locuinte, Raiffeisen Asset Management si Raiffeisen reprezentanta din Moldova. Raiffeisen Bank Romania a aparut pe piata romaneasca in iunie 2002 in urma fuziunii Raiffeisenbank (Romania), deschisa de Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG (RZB) in 1990 si Banca Agricola, achizitionata in 2001.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri