Bank Leumi Romania a afisat pierderi de 6,7 milioane lei (1,87 milioane euro) dupa primele noua luni ale anului, iar activele bancare au crescut cu 15% in trimestrul al treilea al anului pana la 184,8 milioane dolari (146,3 milioane euro), arata raportul financiar publicat de Leumi Group
Calculate in moneda nationala, activele bancare au crescut de la 449,7 milioane lei la 30 iunie pana la 516,8 milioane lei, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Este pentru prima data cand rezultatele Bank Leumi Romania sunt consolidate in cele ale bancii mama, Bank Leumi Israel, banca israeliana preluand Eurom Bank in luna august. "in cel de-al treilea trimestru al anului, pierderile Bank Leumi Romania au insumat 10,2 milioane shekeli (1,87 milioane euro, 6,7 milioane lei). Daca se includ si efectele diferentelor de curs valutar, pierderea totala a fost de 15,6 milioane shekeli (2,86 milioane euro, 10 milioane lei)", se arata in raport, potrivit NewsIn.

Portofoliul de credite insuma, la sfarsitul lunii septembrie, 73,3 milioane dolari (204 milioane lei), iar depozitele atrase au ajuns la 142,8 milioane dolari (398 milioane lei). Capitalul social al bancii era, la sfarsitul lunii seprtembrie, de 35,4 milioane dolari (98,7 milioane lei), se arata in raport.

Bank Leumi Israel a platit, in august, 34 milioane dolari (94,5 milioane lei) firmei olandeza Kolal BV pentru mai mult de 99% din actiunile Eurom Bank (actualmente Bank Leumi Romania). Subsidiara romaneasca a grupului financiar israelian Leumi avea, dupa primele noua luni ale anului, o cota de piata dupa active de 0,34%, fata de 0,31% in iunie, fiind a 27-a banca din sistemul bancar romanesc, potrivit datelor BNR.

323 milioane euro, profitul Grupului Leumi la noua luni

Grupul financiar israelian Leumi a obtinut, dupa primele noua luni ale anului, un profit net de 572 milioane dolari (451,8 milioane euro), cu 47% mai mare decat in acelasi interval al anului trecut. Profitul net dupa primele noua luni ale anului 2005 a insumat 323 milioane euro (389 milioane dolari).

"Profitul net pe primele noua luni din 2006 include un castig exceptional de 325 milioane dolari obtinut din vanzarea participatiei grupului Leumi in compania Africa Israel, din vanzarea a 10% din Migdal si din vanzarea Psagot-Ofek", se arata in raportul grupului financiar.

"De asemenea, rezultatele financiare includ cheltuieli exceptionale legate de privatizarea bancii grupului, de planul de pensionare voluntara si de obligatiile privind indemnitatile de concediere si pensiile, care au totalizat in primele noua luni ale anului aproximativ 175 milioane dolari", se mai arata in raportul mentionat.

Rentabilitatea fondurilor proprii (ROE) a crescut de la 15,2% in primele noua luni ale anului trecut la 21%, in acelasi interval din anul curent. Profitul obtinut pe trimestrul al treilea al anului a insumat 225 milioane dolari (178 milioane euro), in crestere cu 70% fata de aceeasi perioada din 2005, cand profitul inregistrat a fost de 132 milioane dolari (109 milioane euro), se mentioneaza in raport.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri