Valoarea totala a schimburilor efectuate la Rasdaq a fost miercuri de 9,64 milioane lei (2,8 milioane euro), de peste sapte ori mai mare decat in sedinta anterioara, datorita unui numar de doua tranzactii in care s-au vandut pachete de control.
Indicele compozit Rasdaq-C s-a apreciat,miercuri, cu 0,86%, de la 2.388,34 puncte pana la 2.408,98 puncte. La categoria de baza a Rasdaq au fost efectuate tranzactii in valoare de 9,25 milioane lei. Cele mai multe schimburi au fost incheiate cu titlurile companiei Retezat din Sibiu, in valoare de 3,9 milioane lei. O alta tranzactie speciala a fost vanzarea unui pachet de 73,9% din capitalul producatorului de unelte agricole Forma din Botosani, pentru suma de 2,6 milioane lei.

Indicele RAQ-I, care prezinta evolutia companiilor listate la prima categorie a Rasdaq, a scazut cu 0,26%, fata de sedinta de marti, de la 2.600,60 puncte pana la 2.593,72 puncte, informeaza NewsIn. Valoarea totala a tranzactiilor la aceasta categorie a fost de 90.250 lei, fiind efectuate 55 de schimburi cu titlurile a sapte dintre cele noua companii listate. Cea mai mare valoare la acesta categorie a fost inregistrata in tranzactiile cu actiuni Mittal Steel Roman, de 49.239 lei.

Indicele RAQ-II, care arata evolutia companiilor listate la categoria a II-a Rasdaq, s-a depreciat cu 1,98%, de la 4.049,22 puncte pana la 3.969,10 puncte. La aceasta categorie au fost inregistrate 25 tranzactii cu actiunile emise de septe dintre cele 13 companii care mai sunt listate. Valoarea tranzactiilor efectuate la acesta categorie a fost de 11.451 lei, din care 4.515 lei au fost schimburi cu actiuni Romcarbon Buzau.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri