Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a decis blocarea de la tranzactionarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a celor 3,6 milioane actiuni Biofarm detinute de fosta Shapiro Bancorp, care fac obiectul unui litigiu inca nesolutionat de justitie, potrivit unui comunicat trimis BVB.

Privatizarea companiei producatoare de medicamente Biofarm este contestata in justitie in acest moment. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a dat in judecata societatea Shapiro Bancorp LLC, a carui actual nume este International Pharmaceutical Group LLC Nevada. Shapiro Bancorp LLC, care preluase de la AVAS Biofarmul, vanduse un pachet important de actiuni Biofarm, astfel ca AVAS se afla in imposibilitatea de a reintra in posesia acelor actiuni prin anularea contractului de privatizare.

Pana cand justitia se va putea pronunta in acest proces, CNVM a decis sa opreasca de la tranzactionare 3,6 milioane de actiuni ale Biofarm, care fac obiectului litigiului, decizie respectata de BVB. Titlurile Biofarm sunt blocate din doua in doua saptamani de CNVM inca din 11 mai 2006.

Cele 3,6 milioane actiuni reprezinta 1% din titlurile Biofarm. Potrivit unei decizii a Tribunalului Bucuresti din 27 februarie 2006, International Pharmaceutical Group este obligata sa plateasca daune de interese AVAS-ului. Astfel, compania ar trebui sa plateasca echivalentul in lei a 24,8 milioane dolari, pentru nerespectarea planului de investitii prevazut in perioada 1997-2001. De asemenea, Tribunalul doreste ca International Pharmaceutical Group LLC sa plateasca suma de 10 miliarde lei vechi, dividendele nete aferente anului 2000, incasate de fosta Shapiro Bancorp LLC.

Actiunile companiei farmaceutice Biofarm Bucuresti se tranzactioneaza la Bursa de Valori de la finele lunii noiembrie 2005. Anterior, Biofarm a fost listat pe Bursa Electronica Rasdaq din 19 noiembrie 1996 pana in preajma intrarii la tranzactionare la BVB. Cele 3,6 milioane de atiuni Biofarm sunt supuse procesului de blocare la fiecare doua saptamani. Compania a incheiat anul 2005 cu un profit de 11,7 milioane lei la o cifra de afaceri de 50,46 milioane lei. Compania are un capital social de 35,97 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri