Activele fondurilor inchise de investitii au scazut cu 8,89%, de la 220,696 milioane lei (62,7 milioane euro) in octombrie la 201,063 milioane lei (58,6 milioane euro) la sfarsitul lunii noiembrie, a anuntat Uniunea Nationala a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC), potrivit NewsIn
Intrarile nete de capital in fondurile inchise au fost de 895.901 lei la sfarsitul lunii noiembrie, potrivit datelor UNOPC, in scadere cu peste 33% fata de luna octombrie, cand insumau 1,352 milioane lei.

Din categoria fondurilor monetare, DEPFA Romania Money Market a avut o evolutie diferita fata de lunile anterioare, pe fondul deprecierii monedei europene. Activul net si valoarea unitara a activului net al DEPFA Romania Money Market au scazut cu 1,3% in noiembrie, comparativ cu luna octombrie, potrivit UNOPC. in ultimul an, fondul a atins o performanta de 2,3% si o crestere a activului net de 78%.

Din categoria fondurilor de actiuni, BT Invest 1 a avut, in noiembrie, una din cele mai mari expuneri pe piata bursiera, de peste 94% din active, si a obtinut o crestere a activului net si, respectiv, a valorii unitare, cu 12,5%. Performanta realizata pe ultimile 12 luni a fost la finele lunii noiembrie de 42,4%, potrivit UNOPC.

Infinity a inregistrat o crestere de activ net cu peste 50%, ca urmare a subscrierilor realizate de cel de-al patrulea investitor al fondului, care au depasit 1 milion de lei in luna noiembrie. Fondul de Actiuni Privat, cu peste 97% din active plasate pe piata bursiera, inregistra la sfarsitul lunii noiembrie o performanta lunara identica cu cele realizate de fondurile deschise de actiuni din piata, valoarea subscrierilor fiind de peste 77.000 lei, potrivit UNOPC.

Activul net al Fondului de Actiuni Privat a atins o crestere cu 5% in luna noiembrie.

Din categoria fondurilor cu efecte de comert, Fondul Privat Comercial inregistra la finele lunii noiembrie o performanta de 10,6% fata de luna ianuarie 2006. Activul net al Fondului Privat Comercial a crescut cu 2,8% fata de luna octombrie, pe fondul unor fluxuri de capital negative de 191.412 lei inregistrate in luna noiembrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri