Bondurile in lei emise de Banca Comerciala Romana vor fi tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti in prima sedinta din ianuarie 2007, dupa ce banca a obtinut acordul scris al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, au declarat oficialii casei de brokeraj BCR Securities citati de NewsIn.
Dupa obtinerea acordului din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, oficialii BCR vor cere aprobarea Comitetului Bursei de Valori Bucuresti pentru admiterea la tranzactionare a obligatiunilor, in segmentul special destinat emisiunilor corporative.

"Tehnic vorbind, chiar daca vom obtine aprobarea din partea Bursei pentru listarea obligatiunilor BCR pana la sfarsitul acestui an, nu vom mai putea incepe tranzactiile pentru ca ultima zi de lucru la BVB este 19 decembrie 2006. Speram insa ca bondurile BCR sa intre la tranzactionare din prima sedinta din 3 ianuarie 2007", au spus oficialii casei de brokeraj BCR Securities.

Banca Comerciala Romana a lansat, in noiembrie, o emisiune de obligatiuni in lei cu dobanda fixa de 7,25% la Bursa de Valori Bucuresti. Oferta publica de vanzare de obligatiuni BCR s-a derulat in perioada 8-21 noiembrie. Valoarea totala a emisiunii a fost de 200 milioane lei, cu posibilitatea de a urca pana la 575 milioane lei. Emisiunea de obligatiuni s-a derulat prin intermediul casei de brokeraj BCR Securities si al unitatilor BCR.

BCR a atras, in total, 242,8 milioane lei (69,181 milioane euro), potrivit datelor comunicate de banca. Banca intentioneaza sa foloseasca banii atrasi prin aceasta emisiune de obligatiuni pentru majorarea sumelor oferite sub forma de credite atat populatiei, cat si companiilor, potrivit deciziei actionarilor.

Emisiunea de obligatiuni BCR a fost suprasubscrisa in proportie de 121,4%, iar din cele 2,428 milioane de obligatiuni, 98,63% au fost subscrise de catre investitori persoane juridice in timp ce 1,37% au fost subscrise de investitori persoane fizice. Mai mult de jumatate (56,9%) din volumul subscrierii a fost realizat de banci din Romania si din strainatate, aproape o treime (32,9%) de societati de asigurari si 5,6% de fonduri de investitii. Doua treimi (66,46%) din totalul obligatiunilor au fost subscrise de investitori nerezidenti.

Emisiunea de obligatiuni este cotata cu "A minus" de Fitch Ratings si cu "BBB minus" de Standard&Poors.

BCR a mai lansat, in anul 2005, o emisiune de euroobligatiuni, care a fost suprasubscrisa, prin care a atras 500 milioane euro la o rata anuala de dobanda (cupon) de 3,75%. Emisiunea BCR a fost intermediata de ABN Amro si BNP Paribas si a beneficiat de calificative foarte bune la lansare din partea agentiilor internationale de rating, respectiv BB- de la Standard& Poors si BB de la Fitch, cu perspectiva pozitiva.

Euroobligatiunile BCR, de tipul senior notes, au o maturitate de trei ani, un randament la emitere de 4% anual si o rata fixa anuala a cuponului de 3,75%. Tot in 2005, BCR a mai lansat doua imprumuturi sindicalizate succesive pe piata internationala de peste 620 milioane dolari - primul in luna martie, de 200 milioane dolari, cel de-al doilea in luna august, de peste 400 milioane dolari (din care a rambursat anticipat primul imprumut). BCR a mai lansat pana acum la Bursa de Valori Bucuresti 26 de emisiuni de obligatiuni municipale si cinci emisiuni de obligatiuni corporative, care se afla in derulare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri