Comisina Nationala Valorilor Mobiliare (CNVM) asteapta, in termen de 24 de ore, o pozitia oficiala a Bursei de Valori Bucuresti in legatura cu operatiunea de alocare si decontare in cazul ofertei publice lansate de Alumil Rom Industry, se precizeaza intr-o ordonanta publicata de CNVM.
Potrivit ordonantei adoptate de Comisie in sedinta din 11 ianuarie, Bursa de Valori Bcuuresti (BVB), in calitate de operator de piata, are obligatia de a adopta masurile necesar pentru realizarea procesului de alocare si derularii tranzactiilor aferente ofertei publice primare de vanzare a actiunilor companiei Alumil Rom Industry.

Potrivit legislatiei in vigoare, toate partile implicate in desfasurarea ofertei sunt obligate sa raspunda solicitarilor BVB, urmand ca instutitia sa comunice reglementatorului pietei pozitia sa oficiala in termen de 24 de ore de la data primirii ordonantei.

In plus, CNVM a publicat o lista cu casele de brokeraj care au introdus ordine de cumparare fara a respecta prevederile prospectului cu privire la plata integrala a contravalorii titlurilor in momentul subscrieri.In lista sunt incluse 16 case de brokeraj: Valmob Intermedia, ING Securities, Raiffeisen Capital&Investment, Equity Invest, EFG Eurobank Securities, Super Gold Invest, Eldainvest, Confindent invest, Rombell Securities, Eastern Securities, Vanguard, Prime Transaction, BRD Securities, Intercapital Invest, HTI Valori Mobiliare si Broker Cluj.

Membrii Comisiei considera ca responsabilitatea privind desfasurarea opreatiunilor in cadrul sectiunii de piete de oferte si operatiuni speciale a BVB, (alocarea, tranzactionarea si porttranzactionarea), revine exclusiv Bursei de Valori Bucuresti.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a suspendat, la 20 decembrie, decontarile in oferta publica de la Alumil pe o perioada de doua saptamani.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a fost sesizata de unii investitori de existenta unor nereguli la subscrierea actiunilor in cadrul ofertei publice lansate de compania Alumil Rom Industry la Bursa de Valori Bucuresti. Investitorii au suspectat faptul ca o parte dintre brokerii de la bursa au plasat ordine de subscriere pentriu clienti desi acestia nu aveau in cont toti banii necesari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri