Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a decis ca BRD-Groupe Societe Generale sa fie unica institutie de credit autorizata sa preschimbe, in continuare, pana la finele anului 2007, leii vechi detinuti de populatie, a informat un comunicat al BNR.

Conducerea BNR a luat aceasta decizie in cadrul unei sedinte din 25 ianuarie. Astfel, in cursul anului 2007, populatia va putea preschimba in lei noi bancnotele si monedele din vechea emisiune pe care le detine la cele patru sucursale ale BNR care desfasoara operatiuni cu numerar (din Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara si Bucuresti) si la unitatile BRD-SocGen.

"BRD va efectua aceasta operatiune fara a percepe taxe si comisioane", se mentioneaza in comunicatul bancii centrale, potrivit NewsIn. Banca centrala precizeaza ca, incepand cu 1 ianuarie 2008, preschimbarea se va putea efectua doar la sucursalele BNR mentionate anterior, "prin prezentarea la ghiseu sau remitere prin posta".

Pana miercuri, 31 ianuarie, preschimbarea leilor vechi se poate face, fara comision, la sucursalele BNR si la toate sucursalele si agentiile bancilor autorizate sa functioneze in Romania, potrivit reprezentantilor bancii centrale. BNR a retras din piata, pana la sfarsitul anului trecut, 98% din bancnotele de lei vechi emise si a pus in circulatie 905 milioane de bancnote si 550 milioane de monede de lei noi, potrvit datelor publicate de institutie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri