General Electric (GE) analizeaza posibilitatea de a realiza alte achizitii in Romania, mai ales pe segmentul bancilor specializate in retail, a declarat presedintele diviziei de servicii financiare a concernului american pentru EMEA, William Cary, intr-o conferinta.
Cary a explicat ca divizia de servicii financiare a General Electric este in cautare continua de noi oportunitati, insa planul de afaceri presupune, in mare parte, o crestere organica.

GE Money este interesata de operatiunile bancare de retail din Romania, insa nu comentam mai multe pe marginea acestui subiect, a afirmat Cary, cu ocazia unei vizite de o zi in Romania.

GE Money intentioneaza sa deschida anul acesta 20 de sucursale si sa creasca numarul angajatilor din Romania cu 50%, la circa 900 de persoane. "Pe termen scurt, vom investi in consolidarea afacerilor pe care le detinem in Romania, in noi canale de distributie, in platforma IT si dezvoltarea de noi produse", a afirmat Cary. Compania si-a planificat investitii de 50 de milioane de dolari pe termen mediu.

Toate cele trei companii detinute in prezent de GE Money in Romania - Motoractive Leasing, Estima Finance si Domenia Credit - vor folosi marca GE Money. "Procesul de rebranding costa 2 - 2,5 milioane dolari", a precizat directorul de marketing al GE Money Romania, Cristian Dragos. "Suntem entuziasmati de cele trei companii nu numai din punctul de vedere al produselor, ci si al managementului lor", a spus presedintele si directorul GE Money pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa, William Cary. El a adaugat ca nu se vor opera schimbari in conducerea celor trei companii.

Procesul de rebranding va fi facut in mai multi pasi. "Este un proces dificil sa integrezi trei companii diferite", a aratat Hampson. Reprezentantii companiei spun ca noul nume va fi folosit din septembrie sau octombrie 2007. In ultima faza, cele trei companii urmeaza sa aiba acelasi nume.

Va mai exista loc pentru serviciile financiar-bancare diferentiate, unice, iar industria serviciilor financiare din Romania se va misca spre consolidarea afacerilor, a declarat, miercuri, directorul pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa al GE Money, William Cary.

"Pe masura ce piata va creste, va exista o tendinta de consolidare a pietei", a spus Cary, care a adaugat ca acest fenomen este intalnit in alte piete. In opinia presedintelui si directorului regional al GE Money, competitia va creste, insa acest lucru nu poate decat sa aduca beneficii atat consumatorilor, cat si pietei. "Competitia este avantajoasa si pentru Romania, si pentru Uniunea Europeana", a mai declarat Cary.

"Vedem schimbarea ca pe o oportunitate", a declarat conducatorul regional al GE Money, Dan Ionescu. El a mai spus ca schimbarea este "un motor al cresterii".

GE Money vede cresteri masive ale afacerilor din Europa Centrala si de Est. Reprezentantii firmei au estimat o crestere cu 40% pentru afacerile Motoractive, Estima si Domenia, noile companii romanesti membre GE Money.

"Vom adauga in viitor si produse noi, cum ar fi asigurarile", a spus Cary. Produsele de asigurare vor fi oferite de companiile GE Money din Romania in parteneriat cu firmele de top din tara. "Pana acum nu am atacat aceasta problema", a mai declarat Cary.

Companiile cumparate anul trecut au introdus noi produse pe piata, precum creditele pentru nevoi personale cu garantii imobiliare, creditul ipotecar pe 30 de ani, leasingul auto pe sapte ani, iar planurile GE Money preva lansarea unei game noi de produse.

GE Money, una din cele sase companii membre ale grupului General Electric, a incheiat anul trecut cu active de 190 miliarde dolari si un profit de 3,5 miliarde dolari, cu 15% mai mare fata de 2005.

GE Money, divizia internationala de servicii financiare a General Electric, a obtinut controlul deplin al pachetului majoritar de actiuni la companiile Leasemart NV, Ralfi SA si Domenia Credit, contra sumei de 140 milioane euro. GE Money a finalizat, in septembrie 2006, achizitionarea a 80% din pachetul de actiuni detinut de Romanian-American Enterprise Fund (RAEF) la Ralfi SA (companie care ofera credite de consum sub numele de Estima Finance), 78% din Leasemart (detinatoare a firmei de leasing Motoractive) si 60% din Domenia Credit.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri