Adunarea generala a actionarilor Broker Cluj (BRK), dedicata fuziunii cu alte trei societati si majorarii capitalului, a fost amanata pentru data de 27 aprilie, fata de termenul initial, de 15 aprilie, informeaza NewsIn
Actionarii Broker Cluj (BRK) vor discuta pe 27 aprilie fuziunea Broker Cluj cu HTI Valori Mobiliare, Compania Romana de Investitii - Investco SA si SSIF Transilvania Capital SA, precum si majorarea capitalului social al societatii cu 24,38 milioane lei.

Broker Cluj va absorbi celelalte case de brokeraj. Procesul face parte din strategia societatii clujene, care vrea sa se transforme in banca de investitii, potrivit unei declaratii din 5 decembrie a presedintelui Broker Cluj, Petru Prunea.

Conducerea Broker vrea sa majoreze capitalul social cu peste 44%, de la 54,61 pana la aproape 70 milioane lei .Majorarea se va face prin incorporarea primelor de capital, in suma de 5,55 milioane lei, incorporarea altor rezerve (1,15 milioane lei) si capitalizarea profitului de anul trecut (17,28 milioane lei). Vor fi emise un numar maxim de circa 10,9 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,5 lei, la un pret de subscriere de 0,75 lei.

Broker a inregistrat anul trecut un profit de 19,08 milioane lei, in crestere cu 52% fata de anul anterior. Cifra de afaceri a societatii a depasit 13,28 milioane de lei in 2006, in crestere cu 48% fata de anul precedent, cand casa de brokeraj a avut afaceri de 8,9 milioane lei.

Broker Cluj, infiintata pe 26 octombrie 1994, are un capital social de 54,610 milioane lei, divizat in 109,221 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,5 lei. Broker Cluj este este membru fondator al Bursei de Valori Bucuresti si actionar la Societatea Nationala de Compensare, Decontare si Depozitare pentru Valori Mobiliare, Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu, Casa Romana de Compensare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri