Emitentii cu lichiditate ridicata au revenit, ieri, pe crestere
Piata de capital a revenit din vacanta de Pasti cu cresteri generalizate, toti indicii bursieri apreciindu-se in sedinta de ieri cu peste doua procente. Piata
SIF-urilor a inregistrat, din nou, cea mai insemnata crestere, de 2,96 la suta, cu SIF Banat-Crisana in topul aprecierilor. Cursul acestui emitent a crescut pana la 12.300 lei, cu un plus de 4,24 la suta, urmat de SIF Muntenia, cu o crestere de 3,13 la suta pana la un pret de 8.250 lei pe actiune.

Societatile care au prognozat rezultate financiare sub cele obtinute anul trecut, respectiv SIF Moldova, SIF Oltenia si SIF Transilvania, au consemnat variatii pozitive de mica amploare, respectiv de 2,86, 2,40 si 2,31 la suta. Tendinta de crestere s-a mentinut si in randul emitentilor cu lichiditate ridicata, ca dovada aprecierea indicelui BET cu 2,30 la suta.
De remarcat aprecierea cotatiei SNP Petrom cu 5,40 la suta pana la un pret de 3.320 lei pe actiune, precum si cea a societatii Impact cu 2,42 procente, ultimul pret fiind de 6.350 lei pe actiune.

Cea mai buna evolutie de la bursa a apartinut, ieri, societatii Carbid-Fox, al carei curs s-a apreciat cu 12,10 la suta pana la un pret de 880 lei pe actiune.
In ceea ce priveste lichiditatea bursiera, aceasta a fost mai mult decat modesta, de peste 103.3 miliarde lei, cu presiune la cumparare, avand in vedere ca 24 de emitenti s-au apreciat fata de 10 care au incheiat sedinta pe scadere.

Ca de obicei, tranzactiile cu actiunile societatilor de investitii au avut o pondere de peste 50 la suta din rulajul total, insumand 52 miliarde lei. Cel mai mare aport l-a avut si ieri SIF Banat-Crisana, cu schimburi in valoare totala de 23,3 miliarde lei, urmata de Banca Transilvania, cu tranzactii cifrate la 18,8 miliarde lei si de Rompetrol Rafinare Constanta, cu 13,2 miliarde lei.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri