Numarul bancilor care iau in considerare dezvoltarea operatiunilor din Romania prin achizitii este in crestere
Grupul bancar italian Intesa Sanpaolo ia in considerare o posibila achizitie pe piata din Romania, pentru a-si dezvolta prezenta, conform planului de afaceri pentru urmatorii doi ani.

Potrivit acestui raport, Romania este, alaturi de Rusia, piata cu cea mai slaba prezenta a grupului financiar, dar care va avea o crestere sustinuta si puternica.

Seful Intesa SanPaolo, Corrado Passera, a declarat, citat de publicatia Forbes, ca are in vedere oportunitati de achizitii de banci in Europa de Est, mai ales in urma esecului in ceea ce priveste preluarea bancii Ukrsotsbank.

Intesa Sanpaolo a facut o oferta de preluare bancii CR Firenze, a carei valoare pe piata depaseste 4,5 miliarde euro (6,1 miliarde dolari).

Directorul executiv al Intesa Sanpaolo, Corrado Passera, a fost citat intr-un interviu spunand ca dupa achizitia CR Firenze ar mai putea urma alte preluari in doua alte regiuni ale Italiei, Marche si Emilia-Romagna.

Sanpaolo IMI a intrat pe piata romaneasca in 2003, iar profitul net al bancii a crescut pana la 8,2 milioane euro la sfarsitul anului trecut , cu 95% mai mult decat la finele lui 2005, iar activele bancii au inregistrat o crestere de 63,2% in aceeasi perioada, pana la 327,8 milioane euro.

Sanpaolo Imi Bank a acordat credite de 168,5 milioane euro pana in decembrie 2006, cu 54,2% mai mult decat pana la sfarsitul lui 2005 (109,3 milioane euro).

In strategia de crestere a subsidiarei romane se inscrie si procesul intens de extindere a retelei teritoriale, retea care in prezent inregistreaza un numar de 38 de unitati operative, fata de 26 sucursale si agentii la sfarsitul anului 2005, au mai spus reprezentantii bancii.

Sanpaolo Imi Bank Romania vrea ca pana in decembrie 2007, reteaua sa sa creasca la 48 de unitati bancare in toata tara.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a aprobat, pe 15 ianuarie, numirea in functia de director general al Sanpaolo Imi Bank Romania a lui Nicola Calabro, fost membru in consiliul de administratie al bancii. Fostul director al bancii, Marco Capellini, va prelua noi sarcini importante in cadrul grupului Intesa Sanpaolo.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri