Alpha Bank Romania, filiala locala a unuia dintre cele mai puternice grupuri financiare elene, va deschide pana la finele anului 2010 nu mai putin de 230 de sucursale pentru a-si majora reteaua teritoriala la 300 de unitati, a declarat Demetrios Mantzounis, director executiv al grupului elen Alpha Bank.
Mantzounis a anuntat, la Bucuresti, planul de afaceri al grupului pana in anul 2010, care presupune pentru Europa de Sud-Est consolidarea retelei teritoriale, care va ajunge la 870 de unitati.

Operatiunile Alpha Bank din Romania sunt conduse din februarie de Sergiu Oprescu, 43 de ani, fostul vicepresedinte al bancii pe partea de retail.

Potrivit planului de afaceri, banca va avea la sfarsitul anului 2010 un numar de 3.300 de angajati, din care 900 in centrala bancii si 2.400 in teritoriu.

Alpha Bank Romania si-a propus sa majoreze ponderea creditelor de retail in totalul imprumuturilor acordate, de la 34% in 2006, la 44% in 2010, ceea ce inseamna o crestere de la 376 de milioane de euro la 2,9 miliarde de euro.

Grecii mizeaza pe o cota de piata la finele lui 2010 de 9% din piata creditelor, fata de 4% in prezent, si 5% din numarul de sucursale, in comparatie cu 1,5% la sfarsitul anului trecut.

Grupul elen estimeaza ca activele subsidiarei sale bancare din Romania vor creste in medie cu 55% pe an intre 2007 si 2010, in conditiile in care la sfarsitul anului trecut activele inregistrate de Alpha Bank Romania se ridicau la 7,15 miliarde lei (2,11 miliarde euro).

Activele bancii au crescut anul trecut cu 59% pana la 2,11 miliarde euro fata de decembrie 2005. Depozitele atrase de la clienti au crescut, in acelasi interval, cu 49%, situandu-se la 823 milioane euro, iar credite au urcat cu 53% pana la 1,1 miliarde euro.

Alpha Bank Romania a anuntat ca a inregistrat rezultate financiare foarte bune la sfarsitul primului trimestru al acestui an, comparativ cu perioada similara a anului trecut, in conditiile in care valoarea creditelor a crescut cu peste 100% in acest interval.

Dupa primele trei luni, banca a raportat credite in valoare totala de 1,5 miliarde euro, cota de piata estimata de banca pe total credite fiind de 5,1%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri