Sefii Societatilor de Investitii Financiare (SIF) se vor intalni saptamana viitoare pentru a stabili cine ii va reprezenta in consiliul de supraveghere al Bancii Comerciale Romane (BCR) a declarat la The Money Channel, presedintele SIF Banat-Crisana, Ioan Cuzman
Potrivit lui Cuzman, reprezentantii celor cinci SIF-uri au convenit sa se intalneasca dupa adunarile generale, care se vor desfasura la sfarsitul acestei saptamani. El a declarat ca va lua initiativa in aceasta privinta si va face "o convocare scrisa, ca sa fie oficiala". Cuzman nu a precizat cu exactitate data la care va avea loc intalnirea intre reprezentantii SIf-urilor si a motivat acest lucru spunand ca ii este foarte greu sa faca acest lucru "pentru ca va trebui sa o accepte si ceilalti presedinti".

„Ne-am propus sa ne intalnim in perioada care urmeaza, incepand cu saptamana viitoare sa discutam mai pe larg aceasta chestiune si sa gasim o solutie pentru ca este necesar sa avem reprezentanti in consiliul de supraveghere al BCR, pentru ca apreciem ca este bine sa fim foarte bine informati, sa fim in contact direct cu aceasta societate atat de importanta”, a spus Cuzman potrivit NewsIn.

Presedintele SIF Banat-Crisana a declarat ca societatea pe care o conduce nu si-a nominalizat propriul candidat pentru unul din cele doua posturi in Consiliul de Supraveghere al BCR, pentru ca "nu e cazul sa-si prezinte o asemenea candidatura, sa fie cinci pentru doua locuri". Cuzman a exclus posibilitatea ca vreun SIF sa "tradeze", dar a recunoscut insa ca au fost unele neintelegeri si este prima data cand cele cinci SIF-uri nu au reusit sa se sincronizeze, "pentru ca trei SIF-uri sunt de o parere si doua sunt de alta parere".

Cuzman a precizat ca SIF Banat-Crisana sustine candidaturile de la SIF Moldova si SIF Muntenia, pentru ca pana acum, in Consiliul de Supraveghere al BCR, au fost reprezentanti de la SIF Transilvana si SIF Muntenia. Presedintele SIF Banat-Crisana a mai adaugat ca "din experienta anilor trecuti, la prima convocare nu s-a intrunit cvorumul necesar de 50%+1, iar modificarea acestui cvorum este posibila numai intr-o AGA Extraordinara, care sa modifice statutul". El a explicat ca totusi, "la a doua convocare se poate adopta o decizie indiferent de numarul actiunilor prezente".

Pe de alta parte, Cuzman a spus ca iesirea SIF Banat-Crisana pe pietele internationale este o dorinta mai veche a societatii de investitii, "dar nu este un obiectiv in sine". Cuzman a afirmat ca SIF 1 va iesi pe pietele internationale atunci cand vor aprecia ca "oportunitatea este corespunzatoare". "Pana atunci mai sunt oportunitati pe piata de capital din Romania", a explicat Cuzman.

Societatile de investitii financiare au ramas fara reprezentanti in Consiliul de Supraveghere al Bancii Comerciale Romane. Cele cinci societati de investitii, care detin aproximativ 30% din capitalul social al bancii nu s-au inteles asupra nominalizarii a doi reprezentanti in Consiliul de Supraveghere. Acestea au inaintat patru candidaturi, in loc de doua, asa cum prevede actul constitutiv al BCR si din acest motiv, locurile destinate SIF-urilor nu au putut fi ocupate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri