Fondul National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a acordat, in 2006, garantii in valoare de peste 122 milioane de euro IMM-urilor, inregistrand totodata o cifra de afaceri de 7.501.720 lei, mai mare de 5,8 ori fata de cea din anul 2005.

La sfarsitul anului 2006 fondurile proprii ale FNGCIMM erau de 276.979.784 lei, inregistrand o majorare de 2,82 ori fata de anul 2005, lucru care a determinat o crestere proportionala a capacitatii de garantare, a informat luni fondul. Numarul de garantii acordate intreprinzatorilor care au accesat credite bancare a crescut de 4,5 ori fata de 31 decembrie 2005 si de aproape 15 ori fata de anul 2004.

In anul 2006, Fondul a acordat garantii in valoare de peste 122 milioane euro, pentru credite totale de peste 250 milioane euro, iar numarul total de garantii acordate a depasit cifra de 2.000.

"Rezultatele primului trimestru al anului 2007 indica mentinerea trendului ascendent al activitatii Fondului. Astfel, cifra de afaceri s-a dublat, iar numarul IMM-urilor beneficiare s-a triplat fata de aceiasi perioada a anului 2006", se arata in comunicat.

Prin garantiile acordate, Fondul a contribuit la mentinerea si crearea a circa 35.000 locuri de munca directe. "Au fost acordate garantii IMM-urilor care presteaza activitati de productie, prestari-servicii, comert, constructii, transporturi, agricultura, IT in vederea inlesnirii accesului intreprinzatorilor la informatti si servicii financiare", potrivit reprezentantilor FNGCIMM.

Pentru anul 2007, strategia FNGCIMM are in vedere adaptarea flexibila a ofertei de programe, produse si servicii pentru a contribui eficient la maximizarea gradului de absorbtie a fondurilor structurale de catre IMM-uri, tinand seama de prioritatile Guvernului Romaniei prevazute in programele nationale, sectoriale si regionale de dezvoltare.

Pentru programele si produsele adaptate cerintelor de absorbtie a fondurilor structurale, FNGCIMM intentioneaza reducerea comisioanelor de garantare cu pana la 50% fata de cele practicate in prezent.

Activitatea FNGCIMM se desfasoara prin intermediul unei retele nationale, cuprinzand 12 reprezentante, o sucursala si trei filiale - Fonduri locale de garantare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri