Avizarea normelor interne de creditare ale bancilor de catre BNR a ajuns in impas si este nevoie ca bancherii sa se intalneasca cu reprezentantii bancii centrale pentru noi discutii, a declarat citat de NewsIn, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Gratian Ghetea. "Se pare ca avizarea normelor de creditare a ajuns la un impas, iar aceasta este o informatie pe care am primit-o de la unele banci comerciale", a spus Ghetea.

Presedintele ARB a mentionat ca vor urma noi intalniri cu reprezentantii bancii centrale "pentru a le rediscuta, desi credeam ca le-am rezolvat". Ghetea a explicat ca bancherii au purtat discutii cu mai multi membri ai conducerii Bancii Nationale a Romaniei (BNR) pentru a clarifica cerintele bancii centrale, "dar se pare ca au ramas multe nelamuriri si va fi nevoie sa le clarificam".

Doar 18 din cele 29 de banci care trebuie sa depuna normele proprii de creditare la Banca Nationala a Romaniei (BNR) pentru a putea acorda imprumuturi in conditii "relaxate" au facut acest lucru pana in prezent, a spus marti prim viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu. Din cele 18 banci care au depus deja normele, doar una - Alpha Bank Romania - a primit pana in prezent validarea din partea BNR.

Din 38 de banci de pe piata romaneasca, sapte sunt sucursala ale unor banci straine si nu trebuie sa depune normele spre validare la BNR, iar cele doua banci pentru locuinte (HVB Banca pentru Locuinte si Raiffeisen Banca pentru Locuinte) functioneaza dupa reglementari separate, insa restul de 29 de banci trebuie sa aiba normele validate de banca centrala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri