National Bank of Greece (NBG) a lansat un nou serviciu de transfer de bani prin bancomat (ATM) pentru cetatenii altor tari care locuiesc si muncesc in Grecia, prin care le permite acestora sa trimita bani acasa rapid, la orice ora.

Serviciul este disponibil tuturor celor care isi deschid la NBG in Grecia, noul cont "Family Fast". Acestia pot trimite bani celor de acasa, direct de la bancomatele NBG mentionand doar unde vor sa trimita banii. Transferul se face in timp real. Bancomatele si aparatele de plata cu cardul (POS) ale NBG au fost recent modernizate pentru a permite acestui nou serviciu sa fie folosit din mai mult de 1.300 locuri din toata tara, se mai arata in comunicat. Printre tarile de destinatie pentru transmiterea de bani prin bancomatele NBG figureaza Romania si Republica Moldova.

Clientii NBG care aleg Banca Romaneasca in Romania vor avea si un discont de 50% la costul trimiterii, care va fi inapoiat in contul expeditorului la sfarsitul lunii in care se face tranzactia. Costul trimiterii de bani prin bancomatele NBG este 10 euro pe tranzactie, comparativ cu 17 euro pe tranzactie pentru realizarea aceleiasi operatiuni la ghiseul bancii. Comisionul se retine din contul expeditorului la momentul tranzactiei si acopera cheltuielile facute de banca in strainatate. Beneficiarul banilor nu plateste nici o taxa de transfer.

Pentru incasarea banilor prin Banca Romaneasca, este necesar ca beneficiarii sumelor sa aiba deschis un cont curent la una din sucursalele acesteia. Banca Romaneasca nu percepe nici o taxa si nici un comision pentru deschiderea de cont.

Banca Romaneasca, subsidiara a grupului elen National Bank of Greece (NBG), avea active de 3,56 miliarde lei (1,05 miliarde euro) si detinea o cota de piata de 2,07% la sfarsitul anului trecut, fiind pe locul al 12-lea in sistemul bancar romanesc, potrivit datelor bancii centrale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri