Investitia Coface pentru lansarea asigurarii de credit in Romania este estimata la doua milioane euro in 2007, in timp ce primele brute subscrise urmeaza sa ajunga la un milion de euro la finalul acestui an
"In urmatorii ani ne propunem sa detinem pozitia de lider al pietei de asigurari de credit", a declarat pentru NewsIn, Cristian Ionescu, directorul general al Coface Romania. Coface Romania a inceput activitatea de asigurari prin intermediul Coface Austria Kreditversicherung AG Sucursala Romania in luna aprilie a acestui an.

"Oferim un serviciu complet - asigurari de credit, colectare de creante si informatii de credit prin intermediul sucursalei si al Coface Romania Credit Management Services, a precizat Cristian Ionescu. El a mai spus ca aceste servicii beneficiaza de surse proprii si mai ales locale. "Suntem deschisi oricaror pateneriate care ne vor ingadui sa ne promovam serviciile si sa oferim clientilor produse Coface la standardul de calitate pe care dorim sa il impunem, indiferent daca partenerii vor fi brokeri sau banci, a adaugat directorul general al companiei.

Potrivit lui Ionescu, principalii clienti provin in mare parte din randul companiilor romanesti controlate de grupuri internationale. "Clientul nostru are in general o cifra de afaceri de peste trei milioane de euro. Companiile care se incadreaza la o prima de asigurare de 0,3%, provin din industria otelului, IT, automotive, telecomunicatii, iar cele care platesc o prima de 0,6% provin din sectorul cometului sau retailului independent", a explicat Cristian Ionescu. In opinia lui, domeniul cel mai riscant, pentru care sa plateste si cea mai mare prima de asigurare este agricultura, unde nivelul primei se situeaza la 0,8%.

Coface asigura 85% din valoarea totala a unui contract sau a intregii cifre de afaceri. Prima de asigurare se calculeaza ca procent din cifra de afaceri si poate varia in medie intre 0,3% si 0,8%. Perioada maxima de credit este de 120 de zile de la data facturarii. Raspunderea Coface este de maxim 25 de ori prima platita, dar poate atinge si un nivel de 30-35 de ori prima platita, caz in care se va plati un procent suplimentar.

Cu o experienta de peste zece ani in Romania, Coface urmareste incasarea integrala a sumelor neincasate. Plata despagubirii se va face in termen de 30 de zile in caz de faliment, de la deschiderea procedurii de faliment si inscrierea creantei asiguratului in tabelul de creditori. Plata despagubirii se face in maximum cinci luni, in caz de neplata prelungita.

Expunerea grupului Coface in Romania a atins nivelul de un miliard de euro, la sfarsitul lunii februarie, din care Coface Franta cu 400 de milioane de euro, Coface Germania cu 265 de milioane de euro, iar Coface Austria cu 100 de milioane de euro.

Expunerea grupului a crescut cu 33% fata de luna decembrie 2006, cand expunerea totala era de 750 milioane de euro. Numarul de companii de risc din Romania asigurate este de 4.700, si provin in cea mai mare parte din industriile siderurgica, chimica, auto, sau din domeniul telecomunicatiilor, cosmeticelor, farmaceutice.

Coface Romania a fost fondata in octombrie 1996. Cifra de afaceri a companiei a atins in 2006 nivelul de 1,6 milioane euro, iar cresterea a fost de 71% anual, intre 2004 si 2006. Informatiile de credit au avut la sfarsitul anului trecut o pondere de 55% din cifra de afaceri, iar managementul creantelor o pondere de 45%.

Coface este una dintre cele mai mari companii de asigurari de credite din lume, cu o cota de piata estimata de 18% la nivel mondial si, totodata, lider pe piata globala a asigurarilor de credite pentru exporturi, cu o cota de piata de 25%. Activitatea Coface urmareste patru linii de business: asigurari de credit comercial, agentie de rating de companii, managementul creantelor si factoringul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri